Pravila WhatsAppa koja nikada ne smete da prekršite!

07.03.2022

15:01

0

Postoji dosta razloga zbog kojih će aplikacija privremeno ili trajno zabraniti vaš nalog

Pravila WhatsAppa koja nikada ne smete da prekršite!
Copyright Pixabay

Njihovo praćenje će osigurati da ne rizikujete zabranu naloga. Sledeće se odnosi i na opšta pitanja i na specifična ponašanja u privatnim i grupnim četovima.

Nekoliko važnih pravila koja se nalaze u Uslovima korišćenja usluge WhatsApp.

 - Često menjate svoj telefonski broj: WhatsApp nalog se uvek verifikuje putem broja telefona. Prečesta promena broja telefona može da izazove probleme sa procesom verifikacije, što rezultira suspendovanjem naloga.

Pixabay/ Webster2703
 

 - Špijuniranje drugih korisnika: Ne smete da dobijate informacije od ili o drugim korisnicima na neovlašćen način.

 - Lažni identitet: Iako ne postoji uslov da koristite svoje pravo ime u WhatsApp-u, nije vam dozvoljeno da se pretvarate da ste neko drugi. Međutim, dozvoljeni su nadimci i skraćenice.

 - Distribucija zlonamernog koda: Svakom ko šalje datoteke preko WhatsApp-a koje sadrže viruse ili zlonamerni kod u bilo kom obliku biće zabranjeno korišćenje aplikacije.

Pixabay
 

 - Slanje spama: Pored „masovnih poruka“, zabranjene su i automatske poruke (automatsko slanje poruka ili automatsko biranje). Nije vam dozvoljeno da snimate poruke i da ih automatski šaljete kasnije – osim ako nemate izričitu dozvolu od WhatsApp-a za to.

Pixabay
 

 - Manipulisanje ili hakovanje aplikacije: Svako ko pokuša da hakuje aplikaciju ili manipuliše njenim kodom biće odmah blokiran.

 - Širenje lažnih vesti: Bolje je zadržati najnovije tračeve za sebe – čak i ako to kažete samo sarkastično. Korisnici koji šire (očigledne) lažne informacije krše uslove korišćenja WhatsApp-a. Ovo važi i za antisemitske sadržaje.

 - Vređanje drugih korisnika: Kao i svaki mesindžer i svaka društvena platforma, WhatsApp zahteva dobro ponašanje. Vređanje drugih korisnika može dovesti do suspendovanja vašeg naloga.

 - Pozivi na nasilje i pretnje: Podsticanje na nasilje (koje je ionako nezakonito) ili verbalni napadi na druge korisnike su još ekstremniji. U oba slučaja kršite pravila koja je postavio Facebook (sada Meta), a time i pravila WhatsApp-a.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: pcpress.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike