Tik Tok je zvanično prestigao Gugl i postao najpopularnija veb-lokacija na svetu

27.12.2021

16:00

0

Autor: 24sedam

Pobedio u oblasti internet prometa, pa postao najposećenija platforma na tržištu

Tik Tok je zvanično prestigao Gugl i postao najpopularnija veb-lokacija na svetu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Tik Tok je novi aktuelni šampion interneta, nakon što je zabeležio ogroman porast broja posetilaca u 2021. godini, navodi Klaudfler.

S obzirom na to da je Gugl, zajedno sa svojim drugim platformama kao što su Maps, Fotos, Translejt i Buks, ostao neporažen u 2020. godini, Tik Tok se popeo sa sedme pozicije na vrh, kako bi pobedio giganta iz Mauntin Vjua.

Pixabay
 

Tik Tok je bio rangiran na sedmom mestu u 2020, iza Gugla, Fejsbuka, Majkrosofta, Epla, Netfliksa i Amazona, ali je skočio na sam vrh zbog nečega što se objašnjava porastom popularnosti izazvane kovidom.

U vlasništvu kineske kompanije "Bite Dance", Tik Tok je postao glavna komponenta interneta i globalne kulture mladih tokom pandemije. Uz to, aplikacija je zabranjena u Indiji, nekada njenom najvećem globalnom tržištu, što ovaj uspeh čini još impresivnijim.

Prema najnovijim podacima, Tik Tok ima milijardu vernih korisnika mesečno širom sveta.

Pexels
 

Prema nedavnom izveštaju "Njujork tajmsa", platforma za kratke video-zapise postala je sveti gral marketinga za oglašivače koji ciljaju generaciju Z.

Raznovrsnost sadržaja privukla je korisnike iz svih sektora, zajednica i starosnih grupa, te pomogla da platforma postane "broj jedan" na svetu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike