Super Mario ruši rekorde: Prodat neotpakovan primerak za 1,56 miliona dolara

13.07.2021

11:30

0

Autor: Slavica Kalaba

To je prva igrica koja je prodata za više od milion dolara

Pixabay

Jedna od omiljenih video igrica, neotpakovani primerak Super Mario 64, prodat je na aukciji za 1,56 miliona dolara čime je srušen rekord iz aprilu kada je prodat Super Mario Brosa koji je kupljen 1986. godine i postigao je cenu od 660.000 dolara.

Pročitajte i ovo:

-To je prva igrica ikad prodata na aukcij za više od milion dolara, rekao je za Frans pres Erik Bredli, portparol aukcijske kuće sa sedištem u Dalasu u američkoj državi Teksas.

Pixabay

Disketa iz 1996. godine izašla je istog dana kada i konzola Nintendo 64 i predstavljala je jednu od najuticajnijih ranih 3D platformi. Iz aukcijske kuće su saopštili da je bilo „manje od pet” kopija u tako dobrom stanju.

Pixabay

Ova prodaja je pretekla ranijeg rekordera – originalni kertridž Legende o Zeldi , koji je na tom mestu bio čitava dva dana. Originalna Nintendo disketa ove igre prodata je u petak za 870.000 dolara (oko 730.000 evra), i tako se nakratko našla na tronu najskupljih igara na svetu.

Pročitajte i ovo:

Video igra Super Mario 64 bila je najprodavanija igra Nintendo 64 sistema i danas se smatra važnom igrom u istoriji video igara. Na njoj su zabeleženi prvi pokreti Marija u tri dimenzije, koji su se razlikovali od njegovih ranijih bočnih kretanja sa prethodnih konzola.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti