Samo za sujeverne: Starom kalendaru, kaktusu i polomljenom satu nije mesto u vašem domu

05.05.2021

19:00

0

Autor: A.Gligorijević

Prema irskoj legendi prazna stolica za ljuljanje otvoren je poziv zlim duhovima da sednu. Ako se stolica sama kreće, to je siguran znak da se bauk već nastanio

Profimedia

Legende iz celog sveta vekovima su nas upozoravale na peh. Za one posebno sujeverne postoji pregršt predmeta koje treba izbegavati jer privlače negativnu energiju u dom.

Zelena boja

Profimedia

Ovo praznoverje zapravo ima čvrstu osnovu u istorijskim činjenicama, jer su nekada zelene boje zaiste mogle biti smrtonosne. Tokom 18. veka sintetičke zelene boje su pravljene od novootkrivenog jedinjenja nazvanog bakarni vodonik-arsen. Zeleno obojeni zidovi mogli bi ispuštati toksične gasove kada su vlažni, a neki fabrički radnici u to vreme su se razboleli i umrli od izlaganja bojama. Iako je široko rasprostranjeno objavljivanje recepta za arsen 1822. godine konačno upozorilo javnost na njegove opasnosti, neki sujeverni vlasnici kuća i danas zelene zidove smatraju lošim znakom.

Slomljeni ili pokvareni satovi

Profimedia

Feng šui filozofija upozorava na zadržavanje slomljenih predmeta u vašem domu jer predstavljaju i unutrašnji i spoljašnji nered kome nije mesto u vašem životu. Pokvaren sat naročito može biti loš znak. Feng šui nalaže da aparati za merenje vremena uvek budu u ispravnom stanju, da ne biste rizikovali da se zaglavite i prestanete da se krećete napred u svom životu.

Kaktusi

Profimedia

Loše vesti za ljubitelje kaktusa. Prema feng šui principima, šiljaste ili trnovite biljke su magneti za loše vibracije. Bodljikave površine kaktusa ili sličnih bodljikavih biljaka poput agave, mogu uneti napetost u vaš dom i veze. Izuzetak su ruže, čije bodljikave stabljike očigledno nisu dovoljne da pokvare pozitivnu energiju vašeg doma.

Neuređeni krevet

Profimedia

Možda izmišljeno od frustriranih roditelja, ovo sujeverje upozorava da vas nenameštanje kreveta može osuditi na neprospavanu noć. Pokušajte da se ne ometate kada ztežete čaršave i navlačite jastučnice.

Otvoreni kišobran

Profimedia

Mere predostrožnosti protiv otvaranja kišobrana u zatvorenom prostoru datiraju i dalje nego što biste mogli pomisliti – još od drevnog Egipta. U davnim vremenima unošenje bilo kog predmeta koji je trebalo da vas zaštiti od vremenskih neprilika u vaš dom bilo je nepoštovanje prema duhovima čuvarima koji su bdeli nad vašim prebivalištem.

Osušene biljke

Profimedia

Ako želite živahni dom ispunjen pozitivnom energijom, ne dozvolite da osušene, beživotne biljke ostanu u saksijama. Ako imate mrtve stvari u svom domu, kaže se da donose mrtvu energiju. Smežurano lišće i viseće stabljike verovatno neće učiniti vaš dom privlačnijim.

Zastareli kalendar

Profimedia

Držanje starog kalendara izloženog u vašem domu govori da potiskuje vašu sreću na isti način kao i slomljeni satovi. Feng šui upozorava na nepravilno korišćenje uređaja za merenje vremena, tvrdeći da bi to moglo doneti nesreću, smanjiti prosperitet, pa čak i skratiti život. Ako biste radije bili na sigurnom, uverite se da vaš kućni kalendar ne zaostaje za vremenom, piše rd.com.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti