„Secret Santa“ – novogodišnja igra koja spaja ljude

20.12.2021

16:30

0

Autor: Tanja Tomić

Pažnja, ljubav i osmeh na licu su jasni ciljevi ove igre, a pravila nikad lakša

„Secret Santa“ – novogodišnja igra koja spaja ljude
Deda Mraz - Copyright Profimedia

Kolektiv u kompaniji za koju radite, druženje sa prijateljima ili porodične večere su samo neka od mesta na kojima se možete igrati.

Ono što vam je potrebno su ljudi, pozitivna energija, papir i olovka, jedan šešir ili kutija, kreativnost i mali budžet.

Varijante ove igre su razne, ali je poenta ista. Uvek je možete dodatno začiniti i otežati da bude zanimljivija.

Pixabay
 

Za početak, na papirićima ispišite imena svih igrača, a zatim ih dobro preklopite i ubacite u šešir. Kada svi papirići budu na broju, promešajte dobro i neka izvlačenje počne.

Izvučeno ime ne smete reći naglas.

Sledeći zadatak je da osmislite poklon za kolegu, a to ne mora biti ništa skupo ili vredno, dovoljna je pažnja. Naredni korak je darovanje poklona. Najbolje je sakupiti ih na gomilu sa naznačenim imenom igrača za kog je poklon, zato što je najzanimljiviji deo igre taj u kome vlasnik poklona pogađa ko je bio njegov lični, tajni Deda Mraz.

Pixabay
 

Mnogi dožive prazničnu euforiju tokom igranja ove igre, ali uvek postoji i nekolicina onih kojima ovakav običaj stvara osećaj srama. Najpre su to mladi koji zbog količine izdvojenog novca imaju strah da se poklon neće dopasti njihovom kolegi. Da ne bi došlo do toga, uobičajeno je da se odredi maksimalni iznos koji odgovara budžetu svih igrača.

U svetu je nezamislivo da novogodišnji praznici prođu bez ove igre, a popularnost joj sve više raste i među našim narodom.

Psiholozi tvrde da zajedničke radionice, igrice, kvizovi i okupljanja dovode ne samo do boljeg odnosa u kolektivu, već i do povećanja profita.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike