Božićnim pesmama protiv depresije izazvane koronom

23.11.2020

12:00 >> 14:07

0

Ove godine, šest nedelja pre praznika, božićne pesme su duplo slušanije nego prošle godine u isto vreme

Božićnim pesmama protiv depresije izazvane koronom
Copyright Pixabay

U godini za koju kažu da je gora od petka 13. i da donosi više nesreće nego broj sa tri šestice, britanskim muzičkim listama haraju božićne pesme, a u Velikoj Britaniji su počeli znatno ranije da kače božićne ukrase. Možda i zato ne bi li što pre ovu godinu ispratili iz naših života.

Kako piše “Gardijan”, ove nedelje su božićne pesme slušane 50% više nego u istom periodu prošle godine. Čak pet puta više božićnih pesama je ušlo u top listu sto najslušanijih singlova, nego u istom periodu prošle godine.

Pixabay

Najveći ljubitelji božićnih pesama su osobe od 18 do 34 godine, pokazuje jedno istraživanje a naučnici još ne mogu da se dogovore da li su one dobre ili ne po mentalno zdravlje. Jedni tvrde da slušanje božićnih pesama vodi ka uznemirenosti i depresiji, a drugi kažu da ova muzika povećava nivo sreće.

Ono što je sigurno, bar u ovoj korona godini, je da puno ljudi pokušava da poboljša raspoloženje slušajući muziku, pričajući viceve ili gledajući filmove. Kako se približava Božić, mnogi se trude da ožive dobri duh ovog praznika i očuvaju dobro raspoloženje. Neki gradovi u svetu su čak pozvali stanovnike da ukrašavaju svoje domove i time oteraju depresiju.

Pročitajte i ovo:

Deda Mrazovi krenuli u školu: Uče da koriste nove tehnologije

Italijanski premijer zna da li će Deda Mraz ove godine moći da obilazi decu

Neočekivano, neke pesme su se vratile na top liste. Jedna od njih je pesma Maraje Keri iz 1994.godine “All I Want for Christmas Is You”. Tu su i grupa Wham sa pesmom “Last Christmas” i Šejkin Stivens sa pesmom “Merry Christmas Everyone”.

Robi Vilijams je rešio da zauzme top liste sa novom pesmom koja je prilagođena i praznicima i pandemiji. On peva o godini koja nam je preokrenula živote a njegova pesma se zove “Can’t Stop Christmas”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike