Dok većina sveta želi da ga zaboravi, Španci na njega stavljaju pare

21.11.2020

12:00 >> 19:29

0

Najtraženiji broj od jula do danas

Dok većina sveta želi da ga zaboravi, Španci na njega stavljaju pare
Copyright Profimedia

Kako je uopšte došlo do toga da ga doživljavaju kao srećnu kombinaciju brojeva nije baš jasno, ali ljubitelji igara na sreću u Španiji razgrabili su listiće tradicionalne Božićne lutrije sa brojevima koji imaju veze sa koronavirusom, a među prvima je rasprodat broj koji označava datum početka epidemije u toj zemlji.

Najviše učesnika lutrije odlučilo se za broj 14.320, koji predstavlja 14. mart 2020, dan kada je u Španiji prvi put proglašeno vanredno stanje zbog korona virusai baš na datum početka vanrednog stanja ulažu novac.

– Taj broj je potpuno rasprodat, kaže Bosko Kastiljeho, prodavac na najpoznatijem prodajnom mestu “Dona Manolita”.

– Ljudi su nas masovno zvali i pitali za 14.320. U početku nismo shvatali zašto insistiraju baš na tom broju, dok nismo upitali jednog klijenta. On nam je objasnio šta znači taj broj.

Profimedia

“Dona Manolita”, mesto gde je tokom istorije najviše puta izvučen glavni dobitak u Španiji, imalo je 60 takvih brojeva u ponudi i prodalo ih je za samo dva dana, a slično je i u ostatku ove zemlje.

Španska lutrija najveća je na svetu jer je tradicionalno igra veliki broj ljudi, pa tako zajednički listić kupuju kolege s posla, parovi, prijatelji, porodice, a zatim svi zajedno iščekuju izvlačenje srećnog dobitnika.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike