Zabranjeno fotografisanje! Empatija ili dobar marketinški trik?

22.10.2021

15:30

0

Svi pričaju o Bergunu

Zabranjeno fotografisanje! Empatija ili dobar marketinški trik?
profimedia-0585795763 - Copyright Profimedia

Bergun je maleno selo koje se proslavilo pre par godina kada je lokalno veće usvojilo zakon kojim se zabranjuje fotografisanje njegovih lepota. Da ne bi uznemiravali one koji nisu u mogućnosti da posete i uživo dožive ovaj kraj, doneta je odluka o zabrani slikanja, jer je naučno dokazano da prelepe fotografije sa odmora na društvenim mrežama mnoge ljude čine nesrećnima.

Profimedia
 

Koliko puta ste pogledali neku fotografiju egzotičnih krajeva sveta i zbog nemogućnosti da ih posetite osetili tugu? Kako bi to sprečili, gradonačelnik Peter Nikolaj i lokalna turistička organizacija doneli su odluku kojom se zabranjuje fotografisanje Berguna i objavljivanje njegovih fotografija na društvenim mrežama, a ako neko prekrši to pravilo – mora da plati simboličnu kaznu od pet franaka, prenosi putnikofer.hr.

Profimedia
 

Dan nakon objave ove zabrane, koja je izazvala različite reakcije javnosti, uredba je poslata i svemirskoj agenciji NASA, od koje se traži da ukloni sve satelitske fotografije Berguna jer su ljudi nesrećni što nisu tamo.

Iako je reč o pravom zakonu koji je donelo gradsko veće, verovatno do sada niko nije kažnjen, a lokalna turistička zajednica je objasnila da takav zakon delimično ima i marketinški cilj. Naravno, ideja je bila da svi pričaju o Bergunu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike