Nisu samo ljudi: Jedan zec je bio zavisan od korejskih serija, a orangutanka Tori od cigareta (VIDEO)

08.10.2021

12:30

0

Kod životinja je primećena zavisnost kao i kod ljudi: od alkohola, cigareta i kofeina

Nisu samo ljudi: Jedan zec je bio zavisan od korejskih serija, a orangutanka Tori od cigareta (VIDEO)
hamster-5490235_1280 - Copyright Pixabay

Obično se smatra da samo ljudi mogu biti zavisni od nečega ili nekoga. Međutim, neki primeri iz životinjskog sveta govore da ni životinje nisu toga pošteđene. A neke njihove zavisnosti su potpuno "čudne".

Hrčki obožavaju da trče u svom točku u kavezu a nekada se čini da ne znaju kada je dosta. Kako kažu stručnjaci, razlog tome je bogata ishrana ili prirodni instikt. 

Pixabay
 

Jednom zecu u Kini ustanovljena je zavisnost gledanja korejskih sapunica. Na to su ga podstakli vlasnici sa kojima gledao serije. Zec je bio agresivan i nikome nije dozvoljavao da promeni kanal.

Naučnici su otkrili i da pčele najviše vole cveće koje u sebi sadrži kofein. Pčele koje su sakupljale polen sa “normalnog” cveća, češće su istraživale i isporbavale druge izvore, dok su se druge stalno vraćale na isto cveće sa kofeinom.


Tori, ženka orangutana iz zoološkog vrta u Indoneziji, je stalno od posetilaca tražila da joj bace cigarete a onda je postala zavisna. Kada su se stvari izmakle kontroli, čuvari su je poslali na odvikavanje. 
Mačke obožavaju kutije, ali neki vlasnici su primetili neobičnu naklonost ljubimaca prema plastičnim kesama sa kojima vole da se igraju, pa čak i da spavaju u njima. 

Vervet majmuni sa Kariba su postali zavisni od alkohola, a ovu štetnu naviku “pokupili” su od turista. Životinje su primetile kako turisti konzumiraju koktele, pa su i one isporbale. Kao posledica, javili su se česti napadi na lokalne barove i pića ostavljena bez nadzora.
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike