Stanje kreveta kao stanje uma

29.09.2021

14:00

0

Šta spavaća soba govori o vama?

Stanje kreveta kao stanje uma
Copyright Profimedia

Postoje dve vrste ljudi, oni koji svaki dan uredno zatežu svoj krevet čim ustanu i oni koji ga redovno ostavljaju u haosu.

Iako je malo verovatno da bi vam ovakva stvar ikada pala na pamet, istraživanja su otkrila da se raspored jastuka na krevetu može dovesti u vezu sa osobinom vaše ličnosti. Bez obzira na to da li ste kreativni, organizovani ili neko ko jednostavno ne obraća pažnju, situacija sa jastukom odražava vaš karakter.

Psiholog Li Čambers otkrio je najčešće načine slaganja jastuka i na šta oni ukazuju.

Klasično slaganje jastuka daje jak osećaj tradicije i nekoga ko je vrlo moralan, kaže psiholog. Klasični aranžeri jastuka ne vole da isprobavaju nove stvari, pre će se držati uobičajenih rešenja.

Profimedia
 

Nakon što ustanete iz kreveta, slažete jastuke uspravno. Noću ih ponovno spuštate. Ako praktikujete ovakav način slaganja jastuka, vi ste istinski ljubitelj ujednačenosti i ustaljenih rituala.

Ukoliko jastuke slažete od većih prema manjima spadate u grupu praktičara koji vole sklad i ravnotežu. Uživate u tome da imate postavljene jasne granice u životu i imate takmičarski karakter.

Pola kreveta vam je složeno, a pola ne. Ovakva zbrka na krevetu otkriva da uživate u malo haosa i zabave. Radost pronalazite u kreativnim idejama, smatraju stručnjaci.

Profimedia
 

Čini se da faktori starosti i način života takođe igraju ulogu u održavanju rituala spremanja kreveta u spavaćoj sobi. Anketa je pokazala da je veća verovatnoća da će oni stariji od 40 godina i oni koji žive sa romantičnim partnerima sređivati krevet pre nego što nastave sa danom.

Na kraju, ako ste od onih ljudi koje nije briga da li su jastuci lepo složeni ili ne, i to nešto govori,  pre svega ukazuje na vašu individualnost. Oni koji nemaju ustaljenu šemu slaganja posteljine takođe su minimalistički raspoloženi i ne pronalaze sreću u zategnutom krevetu, već pre u nekim suštinski važnim stvarima.

Iako su naučna istraživanja o uticaju nameštanja kreveta mala, postoji mnogo anegdotskih dokaza koji ukazuju na značajne koristi ove svakodnevne prakse za mentalno zdravlje. Ove potencijalne prednosti uključuju sledeće:

 - Osećaj smirenosti

 - Mirniji san
 - Bolja organizacija i fokus
 - Opuštanje
 - Smanjenje stresa

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike