Koristi drveće kao kosu za svoje ulične portrete! Brazilski umetnik postao hit na internetu (FOTO)

07.09.2021

15:30 >> 15:46

0

Priroda kao saveznik u stvaranju umetnosti

Koristi drveće kao kosu za svoje ulične portrete! Brazilski umetnik postao hit na internetu (FOTO)
Copyright Profimedia

Brazilski ulični umetnik Fabio Gomes Trindade kombinuje slikarstvo i prirodu kako bi stvorio jedinstvena dela koja su potpuna samo ako se posmatraju zajedno.

Uz pomoć lišća koje se nalazi iznad njegovih živopisnih murala, stvara portrete na kojima je prisutan samo deo glave – poput lica i dela kose. Ali kada je uparen sa šarenim cvetovima drveća i zelenim lišćem, portret ima punu, lepu kosu.

Ovaj umetnik se razlikuje od ostalih uličnih umetnika baš po tom uključivanju prirode kao saradnika u svoje stvaralaštvo.

Umetnik stvara uličnu umetnost koja ostavlja čoveka bez reči kada je vidi. Poznat je po svojim radovima na zidovima koji prikazuju neverovatno detaljne portrete žena i dece koji nose žbunje kao kosu. Njegov rad brzo je zauzeo društvene mreže širom Brazila i sada se širi po celom svetu.


Umetnik je na svom instagramu napisao da ga je obuzela inspiracija u trenutku kada je video drvo acerole posađeno pre 20 godina u dvorištu skromne kuće u gradu, a sada je to drvo takođe deo njegovog rada.

Mnogi su impresionirani njegovom genijalnošću i sposobnošću da ukomponuje uličnu umetnost sa prirodom, možda ćete biti i vi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike