Otvoren najviši ringišpil na svetu: Da li biste smeli da probate?

05.02.2021

12:00 >> 14:21

0

Sa visine od 140 metara pruža se divan pogled

Otvoren najviši ringišpil na svetu: Da li biste smeli da probate?
Copyright Printscreen

Dubai ima novu atrakciju koja će se dopasti onima koji se ne plaše visine: otvoren je najviši ringišpil na svetu u “Bolivud parksu”.

Visok je 140 metara i za tri metra je viši od ringišpila “Orlando Starflajer”. Napravljen je od 421 tone čelika i u njega je uloženo mnogo radnih časova: konstrukcija je trajala 600, a postavljanje 120 dana.

Park je bio zatvoren nekoliko meseci, a ponovo je otvoren 21. januara, sa devet novih atrakcija, među kojima je i najviši ringišpil na svetu.

I Saudijska Arabija planira da obori rekord. U blizini Rijada se gradi rolerkoster koji bi trebalo da bude najviši, najduži i najbrži.

Rolerkoster “Falkons flajt” biće glavna atrakcija u zabavnom parku “Siks flegs Kvidija”, koji će biti otvoren 2023. godine. Plan je da bude dug četiri kilometra i da se spušta niz liticu visine 160 metara, uz maksimalnu brzinu od 250 km/č.

U zajedničkoj vožnji, uz neverovatan pogled, tri minuta će uživati (ili umirati od straha) 20 osoba. Gradnja parka u kojem će biti 28 atrakcija počela je 2018. godine.

Pročitajte i ovo:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike