Prvi dan na poslu: Zaposlene uče kako da obrlate kupce, a šefica traži 50 dolara za obuku

14.05.2021

15:30 >> 15:53

0

Korisnici sajta Redit dali su odgovore na pitanje po čemu su već prvog dana zaključili da nešto nije u redu sa poslom koji rade

Prvi dan na poslu: Zaposlene uče kako da obrlate kupce, a šefica traži 50 dolara za obuku
Copyright Pixabay

Jedan od korisnika društvene mreže Redit postavio je zanimljivo pitanje: Šta je to što je već prvog dana na novom poslu ukazalo na to da nešto nije kako treba? Odgovori su posebno interesantni, a naročito je zanimljivo čime se sve služe poslodavci i šefovi. Ovo su samo neki od njih koje je preneo index.hr:

– Kad sam shvatio da moram da platim korišćenje mikrotalasne rerne na poslu.

– Trgovina elektronskom opremom. Prvog dana morali smo da prođemo obuku na kojoj su nas praktično učili kako obrlatiti kupca i prodati mu nešto što ne traži. Odustao sam.

Pixabay

– Moj prvi posao bio je u restoranu koji je bio omiljen među starijim ljudima i poznat po svojim desertima. Zamoljen sam da donesem još jednu pitu s kokosom, i dok sam je vadio iz frižidera, slučajno mi je ispala na pod. Naišao je jedan stariji kolega i rekao mi da je samo podignem i da stavim preko tog dela koji je bio na podu čokoladni preliv. Bio sam šokiran.

– Pojavila sam se na poslu, a šefica mi je rekla da moram da platim 50 dolara da prođem obuku kod nje.

– Mlada i naivna, odmah nakon završenog fakulteta, prihvatila sam se „marketinškog“ posla. Nakon četiri sata treninga, moj prvi dan sastojao se od kucanja na vrata penzionera i pokušaja da im prodam pretplatu na kablovsku televiziju. Rečeno nam je da se obučemo poslovno, tako da sam ceo dan šetala na štiklama i u suknji. Završili smo s poslom oko 22 sata. Odmah sam dala otkaz.

Pixabay

– Bilo je oko 22.30, a šefovi su mi rekli da se službeno odjavim s posla, iako sam video da ću još morati da radim. Na kraju smo radili do ponoći, a meni se računalo da sam na poslu bio do 22.30.

– Prvog radnog dana u jednoj maloj agenciji za osiguranja, vlasnik mi je rekao da strogo zabranjuje komunikaciju mejlom i telefonima i da sve moramo rešavati licem u lice s klijentima.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike