Više je za gledanje nego za upotrebu: Sapun napravljen od zlata i dijamanata

17.12.2020

15:00 >> 12:20

0

Cena je prava sitnica, tričavih 2.800 dolara

Više je za gledanje nego za upotrebu: Sapun napravljen od zlata i dijamanata
Copyright Printscreen/Facebook

Mala porodična fabrika “Bader Hassen & Sons” proizvodi sapune još od 15. veka, a nedavano je u prodaju pustila najskuplji sapun, koji je napravljen od zlata i dijamantskog praha i koji košta 2.800 dolara.

Fabrika u Tripoliju u Libanu proizvodi razne luksuzne sapune i proizvode za negu kože sa esencijalnim prirodnim mirisima. Uglavnom ih prodaje u ekskluzivnim prodavnicama u Dubaiju i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Printscreen/Facebook

Pročitajte i ovo

Naravno, ovaj najskuplji proizvod se ne nudi svima, nego samo posebnim mušterijama. Prvi put ovakav sapun je napravljen 2013. godine, kao jedinstven poklon za prvu damu Katara. Ova najnovija verzija najskupljeg sapuna je ručno napravljena, sa mogućnošću da se upiše ime onoga ko će ga koristiti, i obložen je zlatom od 24 karata.

BBC je ovaj sapun prvi put predstavio 2015. godine, uz opasku da je grub zbog teksture od dijamanata i zlatnog praha, ali vlasnici kažu da ne šteti kož,i već je pravi užitak za čula:

– To nije samo najskuplji sapun na svetu zato što je napravljen samo od zlata i dijamanata, zaista je nešto posebno, ima psihološki i duhovni efekat na čoveka – kaže Amir Hasen, jedan od vlasnika kompanije koja se ponosi ovakvim proizvodom.

Prema rečima proizvođača, najskuplji sapun na svetu sadrži 17 grama zlata od 24 karata, nekoliko grama dijamantskog praha, čisto maslinovo ulje, organski med i datulju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike