Sujeverje o poklonima: Partnerima ne kupujte cipele i ne poklanjajte prazan novčanik

19.12.2020

18:00 >> 20:02

0

Iako nećemo euforično slaviti doček Nove godine, pokloni neće izostati

Sujeverje o poklonima: Partnerima ne kupujte cipele i ne poklanjajte prazan novčanik
Copyright Pixabay

Do Nove godine ostalo nam je još desetak dana i kreće euforija oko dočeka i poklona. Doduše, ove godine u izmenjenim okolnostima i gotovo je bespredmetno bilo koga pitati: „Gde ćeš za Novu godinu?“

Sada svi imamo isti odgovor: „Kod kuće“. Ali to ne znači da moramo da odustanemo od poklona. Naprotiv, to će nas bar malo obradovati nakon ove sumorne i teške godine. I zato je vreme da počnete da planirate kupovinu.

Pročitajte i ovo:
A kako je ova godina već bila toliko jeziva, možda ne bi bilo zgoreg da se podsetimo šta ne bi trebalo nikome da poklonite. Možda se to zove i sujeverje i praznoverje, ali posle 2020.godine u sve verujemo.

Prema jednom verovanju, voljenoj osobi ne treba poklanjati cipele. Ali objasnite vi bilo kojoj ženi da to „donosi nesreću“. Nijedna vam neće poverovati ili će samo odmahnuti rukom i reći: „Samo ti kupi, nisam ja sujeverna“. Ali ako vi jeste, onda je lek za to da poklon platite kovanicom jer to skida „kletvu“. Nadamo se da se važi i ako se priloži samo jedna kovanica. Znači, kartica ne dolazi u obzir.

Sujeverje kaže i da, ako već nekog poklanjate novčanik, onda morate da stavite i malo novca u njega. Veruje se da prazan novčanik tera novac od sebe. Zato prilikom darivanja novčanika, stavite simbolično i nešto malo para. To će onoga kome poklanjate novčanik verovatno mnogo više obradovati.

Bisere takođe ne treba poklanjati jer oni donose suze. Posebno se savetuje mladama da na venčanju ne nose bisere jer „će plakati u braku“. Ovo je bar lako rešivo – uvek imate alternativu u vidu dijamanata, rubina, zlata…

Kažu i da ne treba poklanjati platnene maramice jer će se prijateljstvo raskinuti i liće se suze.

Pixabay

Uspeli smo da pronađemo i najbizarnije sujeverje u koje nikako ne možemo da poverujemo. Navodno, knjigu možete da kupite rodbini ili prijateljima ali nikako ne smete suprugu ili supruzi jer to privlači izdaju. Kako – ne znamo ali znamo mnogo parova koji i dalje uživaju u ljubavi a stalno jedni drugima poklanjaju knjige.

U svakom slučaju, sujeverja je mnogo, gotovo za svaki predmet. Zato je najbolje da razmislite šta će tu osobu najviše obradovati i to treba da bude jedino pravilo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike