Koristi koje vaše telo može imati od kućnih poslova

16.09.2020

14:32 >> 21:50

0

Autor: 24sedam

Kućni poslovi sagorevaju hiljade kalorija ako ih radite kako treba

Koristi koje vaše telo može imati od kućnih poslova
Copyright Profimedia

Ne šeta vam se, ne volite vožnju biciklom, teretane ne posećujete, a pokrenuti se morate. Zamenite treninge kućnim ili poslovima oko nje. Možda nije lakše, ali je svakako isplativije. Niste ni svesni koliko vam baš ti nepopularni poslovi mogu pomoći da ostanete aktivni i zdravi.

profimedia

Primera radi, vrtlarstvo, uopšte aktivnosti u bašti, poput kopanja ili branja mogu sagoreti čak 400 kalorija na sat i sve to uz angažovanje važnih grupa mišića kao sto su stomak, ruke i noge.
Usisavanje sa druge strane, daje isti nivo aktivnosti kao planinarenje ili veslanje. Ako vam nedostaje motivacije, stavite slušalice i pustite omiljenu muziku, ići će lakše.
Pranje veša je još jedna od kućnih aktivnosti koja se može smatrati vrlo korisnom za vaše zdravlje. Razmislite koliko je fizičke aktivnosti potrebno za podizanje korpi punih veša, stavljanje odeće u mašinu, vadjenje istog ili za podizanje ruku prilikom kačenja veša na žicu za sušenje.
Pranje sudova u paru može imati dobar uticaj na vaše mentalno zdravlje. Prema jednoj studiji objavljenoj u američkom časopisu za javno zdravlje, žene čiji su muževi uključeni u kućne poslove imaju srećniji život i osećaju se sigurnije od žena koje su u tim obavezama usamljene. Pre nego što se uhvatite za glavu zbog kućnih poslova koji nažalost neće nigde pobeći, razmislite o tome da su to poslovi koji mogu raditi za vas i vaše zdravlje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike