Ovo vam mame nikad neće priznati

23.10.2020

09:30 >> 14:52

0

Mozak govori jedno a vi se ponašate drugačije

Ovo vam mame nikad neće priznati
Copyright Profimedia

Ako ste mama, postoje stvari za koje znate da su istinite, znate da neke stvari radite pogrešno ali to nikada i nikome nećete priznati jer je vaše čedo u pitanju. Zato mame znaju da se savršeno prikrivaju, glume i imaju pravo „poker“ lice.

To se najbolje vidi kada deca psuju. Znate da je to loše, znate da treba da reagujete, da se ne smejete već da mu očitate lekciju ali vi to jednostavno ne možete. Kako odoleti toj slatkoj glavici koja psuje ko kočijša?!? Za vas je bolje da zaledite osmeh i reagujete. Dok je vreme.

Teška srca ćete priznati da od momenta kada su vam malci ušli u život više nemate vremena i ne znate gde ćete pre: da li da uključite veš mašinu, operete sudove, presvučete za posteljinu…Ponekad se osećate kao oktopod. Za to vreme mališa se okačio o vaše noge i traži da ide u park ili da dobije još malo keksa.

A da možete, vi biste najradije bili sklupčani na krevetu i gledali neku dosadnu i razvučenu sapunicu. Ali obaveze zovu i vi više nemate vremena ni kosu da operete. Na štikle ste odavno zaboravili jer se za decom najbrže trči u patikama. Isto važi i za večernje izlaske, osim ako nemate baka servis ili pouzdanu dadilju.

Profimedia

Kažu da se zaposlene mame jedine raduju ponedeljku jer ćete tada imati bar malo slobodnog vremena za sebe bez obzira na sve poslovne obaveze. Dan koji mame najmanje vole je petak jer znaju da ih čekaju dva dana puna obaveza.

Znate da mame gotovo nemaju vremena ni da jedu, pa zato povremeno ubace koji zalogaj u usta, između dva presvlačenja i to sve na nogama. Ponekad će, kradom, od svog naslednika ukrasti koju kockicu čokolade jer im šečer donosi bar malo zadovoljstva.

Iako učimo decu da sa drugima dele igračke, nismo baš oduševljeni kad uzmu naše igračke – tablet, telefon ili kompjuter. Ali nekad pristanete i to da delite samo kako bi prestala vriska i plač. Velika greška!

Koliko god da mame vole da se igraju sa svojom decom, nekada im je muka od toga jer znaju da ih čeka hiljadu obaveza a pažnju deteta treba stalno držati i smišljati mu novu zabavu kako im ne bi bilo dosadno.

Sad vam je potpuno jasno zašto mame ne vole rad od kuće! Još ako imaju školarce, onda ovom spisku dodajte i domaće zadatke!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike