Stresni američki utorak: prodaja hrane i pića oborila sve rekorde

05.11.2020

12:00 >> 15:10

0

Iako se još uvek ne zna ko će biti predsednik SAD, pouzdano se zna ko je profitirao – to su prodavci hrane, alkohola i marihuane

Stresni američki utorak: prodaja hrane i pića oborila sve rekorde
Copyright Pixabay

Kako prenose mediji, Amerikanci su izbornoj noći bili pod stresom i tokom noći je porasla dostava a najviše su naručivali hranu, piće i travu čija prodaja je u ovoj zemlji legalna.

Dostavna kompanija za alkohol Drizli izvestila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 odsto. U glavnom gradu Vashingtonu skočila je čak 133, u New Yorku 110%. Nešto umereniji bili su potrošači u Los Angelesu – potražnja je porasla samo 35%, prenosi Hina.

Pixabay

U “demokratskim” saveznim američkim državama u kojima posluje Drizli potražnja je skočila 75% u odnosu na prethodna četiri utorka, dok je u “republikanskim” saveznim državama potražnja porasla u proseku 33 odsto.

Najviše se prodavalo vino (42%), pa “žetoka pića” 41% i pivo 15%, objavila je ta bostonska kompanija.

U SAD prodaja marihuane je legalna i kompanija Eze je objavila da joj je prodaja trave porasla 17% u Kaliforniji u odnosu sa prethodnim utorkom.

Pixabay

I Gugl je objavio svoju statistiku: najviše su se pretraživale reči pica, kineska hrana, suši i meksička hrana „u blizini“.

Fraze “pržena hrana u blizini” i “prodavnica alkohola u blizini” zabežile su rekord u “guglanju”, a jedan od komentatora upitao se kako je moguće da nakon 11 meseci epidemije koronavirusa još toliko ljudi to ne zna.

I picerije su zabeležile snažni porast potražnje koji se kretao i do trostrukog broja narudžbina u odnosu na uobičajeni promet utorkom.

Možda će vam i ovo biti interesantno:

Dvanaest činjenica o Beloj kući koje niste mogli da naučite na časovima istorije

Prve dame Bele kuće: Jedna je uvela sladoled a drugoj su krave pasle ispod prozora

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Hina

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike