Neko na oproštajni tango i tortu, neko na intenzivnu rehabilitaciju! Kako se proslavlja razvod u različitim zemljama?

19.01.2022

20:30

0

Autor: 24sedam

Obavezni atribut „proslave“ je torta u čast ovog događaja

Neko na oproštajni tango i tortu, neko na intenzivnu rehabilitaciju! Kako se proslavlja razvod u različitim zemljama?
Profmedia

Ako razvod povezujete sa suzama, besom, stresom, podelom imovine i brigama, predlažemo da na situaciju pogledate i iz drugog ugla.

Ponekad to nije razlog za suze, a nije ni mali broj onih koji ovaj događaj doživljavaju veoma dostojanstveno.

Ispostavilo se da sada postoji čak i neka vrsta mode za ovu neobičnu proslavu.

Primera radi, kada razvedena devojka iz Latinske Amerike priredi žurku, ona pozove svoje prijatelje, pa čak i potencijalne udvarače u posetu.

Francuska

U Francuskoj se razvod proslavlja ili u restoranu ili u diskoteci. Po pravilu, na zabavi je prisutan DJ, a gosti se časte sušijem i šampanjcem. Obavezni atribut „proslave“ je torta u čast ovog događaja!

Profimedia
 

Amerika

Amerikanke, nakon razvoda, obavezno priređuju žurku kako bi proslavile novostečeni status jake i nezavisne žene. Ukusna hrana i šampanjac ovde nisu ograničeni: na događaju se stvara jedinstvena pratnja sa tematskim jelima, slikama i raznim smešnim stvarima poput „čarobnog“ čaja, koji će vam sigurno pomoći da zaboravite bivšeg muža.

Na nekim zabavama možete sresti i vudu lutku koju će bivša žena i devojke dobro izbušiti iglama. Inače, često se slavlje završava bacanjem burme u toalet!

Argentina

Argentinci, slaveći razvod, plešu oproštajni tango. Romantika, pa kako god.

Nemačka

U čast razvoda, Nemci peku posebnu ogromnu tortu, na kojoj se vijori ili lice bivšeg supružnika, napravljeno od krema ili njegova fotografija. Zajedno sa gostima se jede poslastica. Inače, žurka nije potpuna bez alkohola – pije se uglavnom bavarsko pivo.

Profimedia
 

Engleska

Na izdržljivosti Britanaca može se samo pozavideti. Oni nemaju žurke, već se upisuju na intenzivne kurseve rehabilitacije kod psihoanalitičara kako bi povratili veru u sopstvene snage i naučili kako da žive nakon razvoda.

Poljska

U Poljskoj, razvedena žena spaljuje fotografije svog bivšeg muža, a istovremeno se oslobađa njegovih poklona.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti