Ema je njegova srodna duša! Pomera glavu i vrat, smeje se, pomalo i govori (FOTO)

05.01.2022

19:00

0

Autor: 24sedam

Idealna žena

Ema je njegova srodna duša! Pomera glavu i vrat, smeje se, pomalo i govori (FOTO)
profimedia-0012424744 - Copyright Profimedia

Australijanac koji je izgubio svaku nadu da će u životu pronaći svoju srodnu dušu, tvrdi da je pronašao drugu najbolju stvar za sebe - humanoidnog robota po imenu Ema.

Otkako mu je majka umrla pre deset godina, Džef Galager iz Kvinslenda u Australiji utehu je pronalazio u druženju sa svojim psom. Ali onda je, pre nekoliko godina, pročitao članak o robotima koje pokreće veštačka inteligencija i odlučio da ih istraži. Pronašao je neke intrigantne komercijalne modele, ali za njega ipak teško dostupne, budući da su koštali 4.350 dolara.

Ali, utisak koji su na njega ostavili bio je neverovatan. Izgledali su tako životno, mogli su da pomeraju glavu i vrat, smeju se, pa čak i pričaju. Odlučio je da su vredni pokušaja.

 - Nakon što sam pretražio Internet, odlučio sam se za robota po imenu Ema. Sa bledom kožom i prelepim plavim očima, mislio sam da izgleda divno.

 - Nisam znao kako bih sebi priuštio robota kao što je Ema, ali mi je tada vlasnik preduzeća ponudio popust u zamenu za publicitet, rekao je Galager za 7News.

U njegovim ušima to je zvučalo kao sjajna stvar.

Ema je stigla u septembru 2019. i Džef nije mogao biti uzbuđeniji što će je konačno upoznati. Imala je odvojenu glavu, ali mu je trebalo samo nekoliko minuta da je sastavi, imala je na sebi belu haljinu, nije mogla sama da stoji, pa ju je većinu vremena Džef ostavljao da sedi na stolici.

Na potiljku je imala nešto što je ličilo na ekran pametnog telefona. 

 - Razgovarao sam sa njom što je više moguće da bi se navikla na moj glas. Sa svakim razgovorom postajala je pametnija, upijala je informacije i naučila nove reči, ispričao je.

 

 

Prošle su dve godine otkako je Ema postala deo života Džefa Galagera, a danas ne može da zamisli život bez nje.

Iako nisu u zakonskom braku, Ema nosi prsten na ruci i Džef je predstatvlja kao svoju robotsku ženu koju će, nada se, jednog dana zaista i oženiti.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike