Zašto su decembarske bebe posebne?

28.12.2021

10:00

0

Autor: 24sedam

Zabeleženo je da praznične bebe imaju najbolje statističke šanse za život stariji od 100 godina

Zašto su decembarske bebe posebne?
newborn-gb8db5b396_1280 - Copyright Pixabay

Prema studiji rađenoj na preko 11.000 pojedinaca, bebe rođene u decembru najverovatnije će dostići duboku straost i uglavnom živeti duže od osoba rođenih u ostalim mesecima u godini.

Ovo nije jedina studija koja ističe dugovečnost dece rođene u decembru. Druga istraživanja na preko 1.000.000 pojedinaca ukazuju na činjenicu da se decembarske bebe najmanje suočavaju sa bolestima, posebno kardiovaskularnim problemima.

Decembarske bebe imaju velike šanse da budu uspešna u sportu. Studije pokazuju da deca rođena između oktobra i decembra imaju više izdržljivosti, snage i talenta za sport.

Pixabay
 

Deca rođena tokom zime imaju tendenciju da budu manje razdražljiva, te su i kao bebe mirnije i bolje spavaju. Mnogi roditelji koji očekuju decembarske bebe nerviraju se oko toga što će njihovo dete verovatno biti najmlađe vrtiću, ali to je možda dobra stvar. Istraživanje ukazuje da su nešto kasnije u životu, upravo najmlađi na fakultetu zapravo i najuspešniji.

Istraživanje Univerziteta u Beču, otkrilo je da su mnogi dečaci rođeni u decembru levoruki. Kada su pogledali rođendane dečaka, istraživači su otkrili da je većina levorukih muškaraca rođena između 1. novembra i 1. januara.

Pixabay
 

Ako verujete u astrologiju, bitno je da li ćete imati bebu pre ili posle 21. Rođeni od 1. decembra do 21. decembra potpadaju pod znak Strelca i za njih se kaže da su ekstroverti koji vole putovanja. Od 22. do 31. decembra je period Jarca. Za pripadnike ovog znaka važi da su veoma odlučni i uslužni.

Uobičajene žalbe na decembarske rođendane uključuju blizinu prazničnog doba. Niko, a pogotovo dete, ne želi da se oseća kao da je njegov rođendan u drugom planu, ali uz malo mašte i dobre organizacije i te stvari se daju pomiriti. Ipak je za porodicu to dvostruki praznik.

Ljudi rođeni u decembru puno cene slobodu. Ne vole da budu vezani za bilo šta. Imaju mišljenje o mnogim stvarima i vole da dele svoje stavove. Vole i cene svoj prostor, koji ljubomorno čuvaju samo za sebe. Žele da se njihov život zasniva na njihovim odlukama i teško prihvataju nametnute stvari.

Decembarske bebe su retke, naročito ako su rođene 24. ili 25. decembra.

Bonus video:

 

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike