Noćenje u žičari na krovu Evrope: Pogled sa visine od 3.500 metara na Alpe i zvezde

27.11.2021

10:30

0

Gosti će imati ekskluzivnu priliku da se skijaju niz padine Monblana pre otvaranja zvanične sezone

Noćenje u žičari na krovu Evrope: Pogled sa visine od 3.500 metara na Alpe i zvezde
profimedia-0643962036 - Copyright Profimedia

Jedan par će večeras gledati snežne Alpe pod zvezdama jer su bili najbrži i preko sajta Airbnb rezervisali noćenje u kabini žičare Punta Helbroner koja se nalazi na visini od 3.500 metara.

Cena noćenja u sobi na krovu Evrope nije poznata ali se zna da će gosti imati priliku da sa svoje kružne terase, koja se okreće za 360 stepeni, vide panoramu Mon Blana, Monte Rosu, Materhorn, Gran Paradiso i Grand Kobin.

Punta Helbroner se nalazi u masivu Monblana, na granici između Francuske i Italije.

Pasionirani ljubitelji zime dobiće nekoliko pogodnosti. Voziće se žičarom pre zvaničnog otvaranja i imaće ekskluzivnu priliku da se skijaju niz padine Monblan pre otvaranja ski sezone.

Njihova domaćica biće Federika Brinjone, svetska šampionka u alpskom skijanju, vlasnica olimpijske medalje i prve žene u Italiji koja je osvojila Svetski kup u ukupnom poretku.

Spavaće u sobi koja je opremljena skupocenim nameštajem i sa spektakularnim pogledom jer je cela prostorija u staklu, od poda do plafona. U cenu je uračunata i specijalna večera u  „Tavolo dell’infinito“ na stanici žičare Punta Helbroner.

Profimedia
 

Pre uspona na 3.500 metara, gosti su dobili upozorenje da se posavetuju sa svojim doktorom i da ponesu toplu odeću, jer iako će im soba biti topla, izvan žičare je veoma hladno a temperature se kreću od -5 do -15 stepeni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike