Hotel u kojem se misli "zeleno": Čitaju se novine u digitalnom izdanju, korpe su za reciklažu, a u sobi možete da imate biljku koju poželite

21.10.2021

12:30

0

Hotel je uređen po biofilnom dizajnu

Hotel u kojem se misli "zeleno": Čitaju se novine u digitalnom izdanju, korpe su za reciklažu, a u sobi možete da imate biljku koju poželite
Woodlark hotel 3 (1) - Copyright Printscreen/YouTube

Hotel "Vudlark "u Portalandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, otvoren je u decembru 2019. godine i u njemu je sve zeleno. Interijer je ispunjen drvetom i inspirisan prirodom, a u svakoj prostoriji se nalaze biljke. U sobama se nalaze zeleni detalji, kako na nameštaju, tako i na tapetama na zidovima, sa uzorkom zelenila iz gradskih parkova.

Printscreen/YouTube
 

Zapravo, hotel je uređen po principu biofilnog dizajna, koji je veoma popularan pravac u savremenoj arhitekturi. Inspirisan je prirodom i okrenut prema zdravlju. Osim u uređenju, briga o okolini se vidi na svakom koraku: čitaju se isključivo novine u digitalnom obliku, a tu su i kante za recikliranje.

Hotel se sastoji od dve istorijske zgrade koje su upisane u Nacionalni registar: devetospratnice "Vudlark" koja je nekada bila apoteka i bivšeg hotela "Kornelijus".

Uz to, svi gosti hotela u svakom trentuku mogu da zatraže da im se sobu donese određena biljka, što je osmišljeno sa lokalnom cvećarom u kojoj mogu da odaberu i cvetne aranžmane po želji.

Hotel ima malu teretanu koja radi 24 sata i nudi besplatno iznajmljivanje bicikala. Gosti hotela mogu da prelistaju preko 7.000 publikacija preko Pres Ridera.

Sve javne površine prilagođene su invalidskim kolicima, a sedam soba je namenjeno osobama sa invaliditetom.

Uz to, "Vudlark" je i pet frendli - četveronožni ljubimci su dobrodošli. Svi ljubimci dobijaju svoj krevetić, činije za hranu i ukusne poslastice. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike