Koračajte stazama predsednika Putina! Uskoro u ponudi ruske turističke agencije

10.10.2021

09:30

0

Beg od stvarnosti

Koračajte stazama predsednika Putina! Uskoro u ponudi ruske turističke agencije
profimedia-0167244273 - Copyright Profimedia

Ruski predsednik Vladimir Putin proveo je nekoliko dana pešačeći i pecajući u Sibiru u društvu  ministra odbrane, Sergeja Šojgua početkom septembra, saopštio je Kremlj objavljujući slike predsednika u trenucima opuštanja.

Naslov ispod jedne od 20 fotografija glasio je da je predsednik nakon radnog putovanja na ruski Daleki istok zastao na nekoliko dana u Sibiru.

Slike prikazuju Putina kako stoji u reci, skida ribu sa udice i prolazi kroz neke od beskrajnih predela koji oduzimaju dah. Noseći tamnozelenu odeću i šešir, Putin se takođe mogao videti kako noć provodi u šatoru sa nečim što je izgledalo kao infracrveni grejač u obliku lažne otvorene vatre.

Profimedia
 

Kako mnogo turista želi da pođe stazama svog predsednika, nacionalna  agencija „Rostourizm“ osmislila je privlačnu ponudu. 

 - Mnogo turista nam se obraća sa željom da odu na mesta koje posećuje i naš predsednik. Ljudi vide ova jedinstvena mesta na televiziji i žele da odu tamo, da bolje upoznaju svoju zemlju. Stoga su „Rostourizm“ i vodeći turoperatori Rusije pokrenuli inicijativu za stvaranje nove nacionalne turističke rute do mesta gde predsednik voli da se odmara. Staze takve rute će biti razmotrene na stručnom veću, stoji u saopštenju agencije.

Profimedia
 

Zvaničnici kažu da je nova predsednička tura deo preispitivanja ponude Rusije međunarodnim i domaćim posetiocima, u skladu sa onim što želi nova generacija turista. Do 2024. „Rostourizm“ planira da ustanovi preko 1.000 ruta širom Rusije, zahvaljujući sredstvima od 5,3 milijarde rubalja odobrenih za podršku ovim projektima.

Putinova prethodna putovanja ostala su zapamćena po kultnim fotografijama predsednika bez majice koji se opušta u Republici Tiva ili na konju u Republici Hakasija, preneo je rt.com.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A.G.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike