Zašto im se čudi ceo svet?

25.09.2021

12:30

0

Želite li američki san?

Zašto im se čudi ceo svet?
Copyright Pixabay

Različitosti između Amerike i drugih nacija oduvek su bile predmet fascinacije, kako naučnika koji su ih proučavali, tako i običnog sveta kojima su teško razumljive.

Prema nedavnom istraživanju, skoro dva od tri Amerikanaca kažu da je Bog njihovoj naciji dodelio izuzetnu ulogu u istoriji čovečanstva. Pravo je pitanje šta o tome misle oni koji žive daleko od njih.

Kako prenosi portal BuzzFeed, jedan korisnik Reddita nedavno je postavio pitanje: "Koje vam se stvari kod života Amerikanaca čine prilično čudne, a njima su skroz normalne?" Odgovora je, naravno, bilo pregršt, a ovo su samo neki od najzanimljivijih koji pokazuju kako drugi doživljavaju stvari koje su Amerikancima najnormalnije.

Pixabay
 

 - "Neverovatno je šta je sve dozvoljeno osim konzumiranja alkohola. Možete podići kredit, voziti auto, kupiti pištolj, imati decu, prijaviti se u vojsku, oženiti se, ali kada je o čašici reč, nema alkohola pre 21 godine!"

 - "Način na koji su američki gradovi izgrađeni, svuda se mora ići kolima, prosto je nemoguće stići peške".

 -  "Zastave, zastave i zastave. One se nalaze gotovo svuda, na svakom koraku i na svakom mogućem, zamislivom i nezamislivom mestu."

 - "Televizijski program je toliko komercijalan da ga je teško gledati. Čak i u vestima i u emisijama gde se raspravlja o ozbiljnim temama Starbucks najavljuje svoju jesenju ponudu."

Pixabay
 

 - "Ljudi ručaju za svojim radnim stolom, i to obično bude nekakva brza hrana. U zemlji iz koje ja dolazim, ručak je najkompletniji obrok u danu."

 - "Bakšiš se očekuje pod normalno. U Ujedinjenom kraljevstvu on znači nagradu za dobru uslugu, dok se u Americi očekuje svakako."

 - "Izuzetno ekstremno nasilni televizijski program usred belog dana, ali istovremeno cenzuriranje nudizma. Dakle, grudi će vam naštetiti, ali krv i ubistva neće?!"

 - "Fascinantno je koliko je velika ta zemlja. Imam prijatelja koji je da poseti porodicu za vikend, vozio čak 16 sati", piše punkufer.dnevnik.hr.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike