Uklete šume: Mesta misterioznih smrti, nestanaka i okultnih simbola

22.06.2021

17:00 >> 17:07

0

Autor: A.G.

Ako preferirate mračnije destinacije ovo su šume i parkovi koje će vas sigurno zaintrigirati

Uklete šume: Mesta misterioznih smrti, nestanaka i okultnih simbola
Copyright Pixabay

Iako se od šuma pre svega očekuje da izazovu osećaj smirenosti, postoji nekoliko šuma u svetu koje rade upravo suprotno.

Za one dovoljno hrabre, evo najstrašnijih šuma na svetu.

Crna šuma, Nemačka

Profimedia

Naziv crna podjednako se odnosi na tamu koja vlada u ovoj šumi jer zbog gustih krošnji do nje ne dopire mnogo sunca, ali i na mračne mitove koji se za nju vezuju. Najpoznatiji o bezglavom jahaču konja ili čoveku koji krade žene za svoje podvodno carstvo.

Hoia-Baciu, Rumunija

Profimedia

1968. godine iznad šume Hoia-Baciu uočena je neobična aktivnost na nebu. Vojska je odmah posumnjala da je reč o neidentifikovanom letećem objektu a nije trebalo dugo da šuma dobije nadimak „Bermudski trougao Transilvanije“.

Oni koji su kasnije prolazili ovom šumom prijavljivali bi da su osećali mučninu i anksioznost.

Epping Forest, Engleska

Profimedia

Gusta šuma i drveće čije mnogobrojne grane rastu u vis, prema nebu, deluju sablasno naročito u maglovitoj engleskoj jeseni. Bila je to lokacija na kojoj su se skrivali begunci i koja je od 1960-ih bila često spominjana u crnoj hronici. Neki posetioci su se žalili na čudan osećaj kada su prilazili ovoj mračnoj šumi.

Griffith Park, Los Angeles

Profimedia

Priče koje okružuju ovaj park su razlog što ga mnogi izbegavaju.

Sve je počelo s američkim bogatašem Antoniom Felizom koji je ovde živeo sredinom 19. veka. Nakon što se razboleo i umro, ostavio je ceo ranč lokalnom političaru, a svoju sestričinu ostavio praznih ruku. Da li je zbog kletve koju je nezadovoljna sestričina bacila na park, ili zbog slučajnog niza nesrećnih okolnosti, ne zna se, ali ovaj park je na lošem glasu.

Požari, misteriozne smrti i nestanci, potom i okultna okupljanja obeležila su ovo mesto.

Ostrvo lutaka, Meksiko

Profimedia

Lepa šuma bila je nažalost mesto velike nesreće kada je u obližnjem kanalu pronađeno telo devojčice. Da bi oterao zle duhove, tadašnji vlasnik postavio je na desetine dečjih lutaka po drveću, a njihov broj se s godinama toliko povećao da je celo područje dobilo naziv Ostrvo lutaka.

Groblje Highgate, London

Profimedia

U mističnoj atmosferi i bujnim krošnjama počivaju Karl Marks, Džordž Majkl i mnogi drugi velikani. Upravo to je diglo cenu ovog mesta večnog počinka pa za najbolju parcelu valja izdvojiti čak 18.000 funti.

Sredinom prošlog veka javnost i medije je uhvatila panika zbog navodnih paranormalnih aktivnosti na groblju te je izbio sukob policije i samoprozvanih lovaca na vampire i stručnjaka za egzorcizam.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike