Novi turistički trend: Kupanje u pivu je dobro za zdravlje i lepotu (VIDEO)

04.07.2021

14:00 >> 14:22

0

Izgleda da smo pivo pogrešno koristili - umesto što ga pijemo, trebalo je da se kupamo u njemu

Novi turistički trend: Kupanje u pivu je dobro za zdravlje i lepotu (VIDEO)
Copyright Pixabay

Iako je poznato još od starog veka, u poslednjih nekoliko godina je postao izuzetno popularan trend kupanja u pivu, pre svega, zbog zdravstvenih blagodeti. Zapravo, pivski spa je po meri muškaraca.

Stručnjaci kažu da čitavog života pogrešno koristimo pivo. Umesto što ga pijemo, više bismo imali koristi ukoliko bi se kupali u njemu. I to su veoma ozbiljno shvatili na Islandu.

Printscreen

U pivskom kupalištu Bjorbodin na severu ove zemlje, turisti imaju mogućnost da se brčkaju u pivskim kupkama, odnosno bačvama, na temperaturi od  37 do 39 stepeni Celzijusa. Ovakve kupke blagotvorno deluju na celokupan organizam, utiču na lepotu a telo se regeneriše i odmara, prenosi Tumagazin.

Posetiocima se nudi čak devet različitih pivskih kupki, sedam se nalazi u unutrašnjem delu a dva na otvorenom. Svaki bazen napunjen je pivom, vodom i kvascem jer se upravo ovi sastojci smatraju zdravima za kožu i kosu.

Pixabay

Pivo koje se koristi u spa centru je u ranoj fazi fermentacije, ima vrlo nisku pH vrednost, što doprinosi zatezanju i omekšavanju folikula dlaka i čisti kožu. Pivski kvasac koji je prošao proces fermentacije, odličan je izvor vitamina B koji deluje revitalizirajuće i bogat je proteinima, kalijumom, gvožđem, cinkom i magnezijumom.

Ovo “mlado pivo” u kadama sadrži izuzetno nizak procenat alkohola, ali zgodno napravljene točionice pored omogućavaju turistima da natoče čašu hladnog pravog lokalnog piva, kako bi se opustili i uživali u tretmanu.

Island nije jedina zemlja koja nudi ovakve spa tretmane, to je već dosta dugo praksa i u Češkoj, Belgiji, Sjedinjenim Državama i ostalim zemljama širom planete, jer su blagodeti kupanja u pivu dokazane su još u srednjem veku. Pivo je još jednom dokazalo svoju univerzalnost.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike