Tropska ostrva u Nemačkoj: U bivšem vojnom hangaru je napravljen najveći vodeni park na svetu

13.07.2021

19:00 >> 20:04

0

Park u Krausniku pokriva površinu od 16 hektara i u njemu se nalazi najveća veštačka tropska prašuma sa 50.000 biljaka

Tropska ostrva u Nemačkoj: U bivšem vojnom hangaru je napravljen najveći vodeni park na svetu
Profimedia/Najveći vodeni park u Nemačkoj

Verovatno ne biste nikada pomislili da ćete na 60 kilometara južno od Berlina naći “Tropska ostrva”. Upravo tako se zove najveći zatvoreni vodeni park na svetu koji posetioce greje i leti i zimi.

Vodeni park Krausnik se nalazi u bivšem vojnom avionskom hangaru i pokriva površinu od 16 hektara, što je otprilike kao šest gradskih blokova i sadrži veštačku tropsku prašumu sa preko 50.000 biljaka.

Profimedia/Vodeni park u Nemačkoj

Profimedia/Najveći vodeni park u Nemačkoj

“Tropska ostrva” mogu da ugoste 6.000 gostiju i pogodna su za odmor svih vrsta. To je posebno carstvo za decu koja se mogu spuštati niz tobogan ili veslati.

Tu je i klub Tropino koji nudi čamce na naduvavanje, minijaturne automobile i igranje vazdušnog hokeja. Postoje i veći tobogani, što garantuje da ni roditeljima neće biti dosadno.

Pročitajte i ovo:

U nemačkom odmaralištu “tropsko more” pokriva površinu tri bazena olimpijske veličine u kojima je temperatura vode uvek 32 stepena. U slučaju da  izležavanje pored bazena, pod sunčanim nebom, ne opušta dovoljno, u parku se nalazi spa centar sa kompletnom uslugom.

Odmaralište ima i spoljnu oblast, zvanu Amazonija, koja se može koristiti tokom cele godine. Takođe, u okviru “Tropskih ostrva” postoji i hotel pa se mnogi odlučuju da ovde provedu godišnji odmor.

Pročitajte i ovo:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti