5 najboljih aplikacija za one koji putuju sami

17.09.2020

20:09 >> 14:30

0

Autor: 24sedam

Mobilni asistent za putovanje

5 najboljih aplikacija za one koji putuju sami
Copyright Profimedia

Zanima vas koliku napojnicu treba da ostavite u zemlji u koju ste doputovali? Ili gde se nalazi najbliža ambasada? Sve te odgovore naći ćete na aplikaciji Travel Smart.  Takođe, aplikacija će vas upozoriti na opasna mesta u nekom gradu, a dostupne su vam i vremenska prognoza, konverter valuta, organizator dokumenata, ali i savetnik za bonton u zemlji u kojoj se nalazite.

Travello

Ova aplikacija zapravo je društvena mreža koja podseća na Facebook, ali samo za – putnike. Valja je koristiti za spajanje sa onima koji su bili u mestu u koje vi idete, a u potrazi ste za savetima i sugestijama. Ovde je moguće, baš kao i na Facebooku, objavljivati fotografije putovanja, a tu je i davanje saveta, ocenjivanje hotela, raznih nuđenih tura i slično. Naravno, možete ući i u grupe s drugim putnicima te se na taj način još jače povezati.

Travel Smart

Zanima vas koliku napojnicu trebate ostaviti u zemlji u koju ste doputovali? Ili se pitate gdje se nalazi najbliža ambasada? Sve te odgovore nudi Travel Smart! Takođe, aplikacija će vas upozoriti na opasna mesta u nekom gradu, a dostupne su vam i vremenska prognoza, konverter valuta, organizator dokumenata, ali i savetnik za bonton u zemlji u kojoj se nalazite.

Hotel Tonight

Preko aplikacije Hotel Tonight možete naći lest minut smještaj, i to s popustom. Inače, možete je koristiti i za „normalne“ rezervacije, i to nekoliko meseci unapred, ali možete rezervisati i smeštaj – isti dan.

Tripcoin

Kad putujete sami, nemate nekoga da vam pomogne s finansijama, ali uz ovu aplikaciju lako je pratiti troškove i status budžeta. Troškove možete dodavati u različitim valutama, a da biste to napravili, ne morate ni biti povezani s internetom. Izveštaje kasnije možete izvući u Excelu, a nudi vam se i mogućnost gledanja troškova na raznim grafikonima.

Audible

Ako dugo putujete brodom, vozom ili avionom ili se samo šetate po nekoj novoj destinaciji, Audible će vam sjajno doći za skraćivanje vremena. Aplikacija omogućava slušanje knjiga, radijskih programa, ali čak i priča za spavanje!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike