Bali angažuje influensera za promociju turizma

26.09.2020

08:15 >> 06:18

0

Autor: S.Kalaba

4.400 influensera će raditi na oživljavanju turizma na indonežanskom ostrvu Bali

Bali angažuje influensera za promociju turizma
Copyright Profimedia
Najteže pogođen sektor zbog pandemije korana virusom je turizam a to su poprilično dobro osetila indonežanska ostrva. Zbog toga su nadležni odlučili da angažuju 4.400 influensera sa zadatkom da promovišu turizam na ovom ostrvu.
Influenseri će uživati u besplatnim putovanjima po Baliju od oktobra do novembra i svoja iskustva će objavljivati na društvenim mrežama u okviru kampanje “Volimo Bali”.
Covid-19 naneo je težak udarac ekonomiji Balija, društvenom i zdravstvenom sektoru, uključujući turizam, navodi kancelarija zadužena za turizam na ovom ostrvu. Prema njihovim podacima oko 75.000 turističkih radnika ostalo bez posla.

Foto: Profimedia

Cilj kampanje je promocija “nove ere turizma” u kojoj posetioci moraju da poštuju zdravstvene preporuke o nošenju maski, držanju fizičke distance i redovnom pranju ruku.
Bali se krajem jula otvorio turistima iz ostalih delova Indonezije, a plan otvaranja za strance 11. septembra propao je zbog porasta broja slučajeva zaraze virusom.
Milioni stranaca svake godine odlete na Bali u potrazi za pustim plažama, terasastem pirinčanim poljima i prostranim hinduističkim hramovima. Samo prošle godine šest miliona stranaca je posetilo ovo indonežansko ostrvo koje 80% prihoda ostvaruje od turizma.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 021.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike