Bivša svetlosna stanica obalske straže danas je jedan od najopasnijih hotela na svetu

27.01.2023

10:34

0

Autor: A.G.

Nije za goste slabog srca

Bivša svetlosna stanica obalske straže danas je jedan od najopasnijih hotela na svetu
Strašan hotel - Copyright Profimedia

Hotel sa osam spavaćih soba nalazi se 52 km od istočne obale Severne Karoline, stoji na četiri stuba na 41 metar iznad nivoa mora. Hotel Friing Pan nije za one sa slabim srcem ili one koji se boje visine.

Svetionik je izgrađen 1964. za zaštitu pomoraca. Toranj je trebalo da upozori i spreči brodove da se zalete u plitke stene kod obale ostrva Bald Head.

Međutim, godine 1992. napredak tehnologije učinio je svetlosnu stanicu obalske straže besmislenom. Godine 2010. Ričard Nil iz Oklahome odlučio je da kupi stari svetionik kako bi ga pretvorio u mesto za boravak.

Kula je evoluirala u više od proste zaštite za brodove. Sada je to jedinstveno odmaralište koje možete dodati na svoju listu ekstremnih avantura.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom White (@vanish778)

Iako zvuči prilično zastrašujuće, ova bivša stanica obalske straže koja je pretvorena u pansion sa doručkom vredi otputovati radi nezaboravnog iskustva gde možete bukvalno „pobeći od svega“ i doživeti vrhunsku ekstravaganciju gledanja u zvezde ili nezaboravne zalaske sunca.

Tokom dana takođe možete istraživati svet pod vodom i roniti sa kornjačama, crnim brancinom, pa čak i ajkulama u toplim vodama Golfske struje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike