Ove atrakcije nikako ne smete propustiti ako odete u London

13.01.2023

19:34

0

Autor: M. J.

Grad godišnje privuče oko 15 miliona turista

Ove atrakcije nikako ne smete propustiti ako odete u London
London - Copyright Pixabay

London je glavni i najnaseljeniji grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. On se nalazi na reci Temzi na jugoistočnom delu ostrva Velike Britanije. London su osnovali još stari Rimljani koji su ga nazivali Londinijum.

Pixabay
 

London je vodeći globalni grad u umetnosti, trgovini, obrazovanju, zabavi, modi, finansijama, zdravstvu, medijima, turizmu i mnogo čemu drugom.

Bučan, živ i istinski multikulturan, London je megalopolis ljudi, ideja i energije. On je ujedno i najveći grad u zapadnoj Evropi i Evropskoj uniji. Prema zvaničnim podacima, u Londonu živi preko 8 miliona ljudi.

Atrakcije

Nije čudo što London godišnje privuče oko 15 miliona turista, naročito ako se uzmu u obzir brojne atrakcije po kojima je poznat.

Profimedia
 

Bakingemska palata je jedna od najpoznatijih građevina u Velikoj Britaniji. Sagrađena je 1837. godine i predstavlja sedište kraljevske porodice od krunisanja kraljice Viktorije. 

Ipak, jedna od atrakcija koju će svaki turista navesti kao glavni simbol Londona jeste čuveni sat Big Ben koji se nalazi odmah pored zgrade Parlamenta i koji je visok čak 97 metara.

Profimedia
 

Prilikom obilaska centra grada, ne zaboravite da obiđete Pikadili Sirkus i Trafalgar trg. To su najprometniji delovi Londona u kojima uvek može da se vidi nešto interesantno.

London je pun različitih muzeja, a među najboljima su Britanski muzej, Čerčilove ratne sobe, Muzej Viktorije i Alberta, ali i Nacionalna galerija.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike