Uspon "putovanja sa zadovoljstvom": Novi trend u poslovnom svetu

25.10.2022

18:47

0

Autor: A.G.

Putovanja iz razonode, koja kombinuju posao i odmor, na putu su da preuzmu tradicionalna poslovna putovanja

Uspon "putovanja sa zadovoljstvom": Novi trend u poslovnom svetu
profimedia-0645747094 - Copyright Profimedia

Tokom poslednjih nekoliko godina ljudi počinju da mešaju svoja poslovna putovanja sa odmorom, takođe poznatim i kao "putovanje u razonodu".

Ova promena tako stvara novi tip putnika koji nije ni poslovni putnik niti bezbrižan turista, već kombinacija i jednog i drugog.

Putovanje u razonodu, kao što samo ime implicira, jednostavno je mešanje poslovnog i slobodnog putovanja, dok industrija ugostiteljstva može da se prilagodi tako što će ponuditi nove usluge i pogodnosti koje putnicima olakšavaju prelazak sa posla na zabavu.

Profimedia
 

"Putovanje u slobodno vreme" je termin koji se koristi za opisivanje putovanja koje kombinuje elemente i poslovnog i slobodnog vremena. Obično ima oblik poslovnih putovanja koje se produžava kako bi se uživalo u različitim aktivnostima u slobodno vreme, koje mogu biti u rasponu od razgledanja i opuštanja, preko planinarenja ili čiste zabave.

Profimedia
 

Po jednom istraživanju čak 43 odsto poslovnih putovanja sada uključuje komponentu za slobodno vreme. Ove brojke naglašavaju rast poslovnih putovanja u celini i činjenicu da slobodno vreme postaje ključni deo savremenih poslovnih putovanja.

Profimedia
 

Drugo istraživanje Hilton Hotel & Resorts-a pokazalo je da sedam od 10 poslovnih putnika starosti 25-30 godina želi da produži radna putovanja na mini odmor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike