Ovo je najlepši grad Šumadije, a u njegovoj okolini se nalazi čuveno mesto na kom je podignut Prvi srpski ustanak

04.07.2022

13:01

0

Autor: M. J.

Smešten je u podnožju planina Bukulja i Venčac

Ovo je najlepši grad Šumadije, a u njegovoj okolini se nalazi čuveno mesto na kom je podignut Prvi srpski ustanak
Screenshot_143 - Copyright Printskrin/youtube/ RSFranceIDF

Grad sa kulturno-istorijskim značajem i vrlo razvijenom turističkom ponudom. Aranđelovac se nalazi u centralnoj Srbiji, u Šumadijskom okrugu. Smešten je u podnožju planina Bukulja i Venčac, a u njegovoj okolini se nalazi čuveno mesto na kom je podignut Prvi srpski ustanak.

Printskrin/youtube/ RSFranceIDF
 

Osim ovih geografskih lepota i istorijskog značaja, grad je poznat i po vrlo razvijenim turističkim sadržajima i atrakcijama, te je stoga jedan od najposećenijih u Srbiji. Otkrijte šta sve nudi Aranđelovac i pripremite se za odmor iz snova.

Printskrin/youtube/ RSFranceIDF
 

Najbolji vremenski period za obilazak Aranđelovca jesu letnje i prolećno doba. Šetnje po parku Bukovačke banje i pešačkim stazama, kao i obilazak Risovačke pećine i planine Bukulje najbolje je organizovati tokom ovog dela godine, kada su vremenski uslovi prijatni. Neki sadržaji, poput akva parka Izvor i jezera Garaši, dostupni su samo tokom letnje sezone.

Printskrin/youtube/ RSFranceIDF
 

Smešten u centralnoj Srbiji, na samo 76 kilometara od Beograda. Aranđelovac je dobro povezan sa ostalim gradovima Srbije. Kraj njega prolazi autoput E-75, pa je do ovog grada lako doći. 

Udaljenost Aranđelovca od Kragujevca je 55 km, od Mladenovca oko 22 km, Topole 14 km i Lazarevca oko 33 km. Ovakav položaj grada omogućava povezanost sa administrativnim, privrednim i turističkim centrima i reperima.
Printskrin/youtube/ RSFranceIDF
 

Sa dugom i burnom istorijom, kao čuveno lečilište i nekadašnja letnja rezidencija kraljevske porodice, Aranđelovac nudi mnoge raznovrsne aktivnosti turistima svih doba. 

 

Odmor i rehabilitacija u Bukovičkoj Banji

Aranđelovac je najpoznatiji po svojoj blagotvornoj bukovičkoj kiseloj vodi, čije je povoljno dejstvo na organizam poznato i proslavljano od davnina. Mogućnosti koje ova lekovita voda pruža iskorišćene su u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Bukovička banja, u kojoj se danas primenjuju najsavremenije terapijske metode. Okružena je velelepnim Bukovičkim parkom.  

profimedia

Izleti u prirodi

Božanstvena priroda Aranđelovca i njegove okoline nudi zanimljive aktivnosti ljubiteljima prirode. Ukoliko čeznete o bekstvu iz grada, Risovačka pećina, planina Bukulja, jezero Garaši i pešačke staze u Bukovičkom parku idealna su mesta za vas.  

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike