Ovako izgleda glumping na višem nivou! Stigli su luksuzni mehurići u kojima možete prenoćiti

28.06.2022

08:00

0

Autor: A.G.

Jedinstveni, luksuzni baloni smešteni usred prelepih pejzaža

Ovako izgleda glumping na višem nivou! Stigli su luksuzni mehurići u kojima možete prenoćiti
profimedia-0233248031 - Copyright Profimedia

Taman kada ste pomislili da glamping ne može da postane atraktivniji no što jeste, stigli su šatori u obliku balona. Sa providnim krovovima prilagođenim zvezdama, ovi „hoteli sa pet miliona zvezdica“ su se pojavili svuda, od Tajlanda i Islanda do Finske i Meksika, nudeći turistima sve čari glampinga i još više od toga.

Kada se pojam „glamping“ pridružio putopisnom leksikonom sredinom 2000-ih, odnosio se na luksuzno dizajnirane šatore ispunjene detaljima poput ručno izrađenog drvenog nameštaja i kovanog bakra na lokacijama od Montane do Mozambika. Sada kada je ovaj stil prefinjenog kampovanja popularniji nego ikada, pojavljuje se novi trend - bubbling.

Evo nekih od najboljih mehurića sveta.

Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort, Tajland


Večerajte i spavajte među spašenim slonovima u onome što je verovatno najposebnije "kamp" iskustvo na svetu. Na ušću Tajlanda, Laosa i Mjanmara, gosti mogu spavati u dvosobnom ili jednokrevetnom glamping balonu dok slonovi iz Zlatnog trougla Asian Elephant Foundation grickaju šećernu trsku dok uživate u tradicionalnoj severnoj tajlandskoj večeri.

 

Buuble, Island

Ovaj Bubble, poznat i kao Hotel sa pet miliona zvezdica, nalazi se među borovima, što je retkost na tipično neplodnom Islandu. Tokom zimskih meseci, gosti treba da organizuju obilazak sa vodičem ili automobil sa Buuble-om da bi ostali u jednom od svojih mehurića. Ili mogu da rezervišu svoj inovativni balon na drvetu, koji visi iznad zemlje. U letnjim mesecima gosti mogu rezervisati samo noćenje, ali oprez, sunce će zaći samo na nekoliko sati.

Wilderness Hotel Nellim, Finska

Ovo super udaljeno skrovište iznad Arktičkog kruga u finskoj Laponiji nudi staklene mehuriće. Zagrejani laserima, putnici će se osećati kao da su u obrnutoj divovskoj snežnoj kugli dok pahuljice padaju oko njih ili severno polarno svetlo pleše tačno iznad njihovog kreveta.

Campera Hotel Burbuja, Meksiko

Vinova loza meksičkog vinskog kraja željno očekuje turiste. U Campera Hotelu Burbuja nalazi se 12 mehurića unutar vinograda u severnoj Baji. Može se birati između tri kategorije, uključujući mehurić sa spoljašnjim kupatilom i Deluxe Bubble Suite sa privatnim đakuzijem.

Wadi Rum Bubble Luxotel, Jordan

Nasuprot dramatičnom krajoliku sličnom Marsu, mehurići ovog hotela iz daljine izgledaju poput svemirskih čaura. Postoje tri kategorije u rasponu od Bubble Suite Twin do Family Bubble, sve sa prozirnim stranicama za neke od najneverovatnijih posmatranja zvezda na svetu.
 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike