Najlepše plaže u Grčkoj za decu

29.05.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Zemlja koja pruža veliki izbor roditeljima i njihovim mališanima

Najlepše plaže u Grčkoj za decu
pexels-pok-rie-3233371 - Copyright Pexels

Topla klima, blizina Srbiji, bezbedno i čisto more, kao i ljubaznost Grka su glavni aduti zbog kojih ljudi sa decom biraju Grčku i rado joj se vraćaju svakog leta. Ništa nije zdravije tokom leta za dete kao boravak na moru.

Pixabay
 

Evia

Najveće ostrvo u Egejskom moru je Evia. Evia je u znaku borovih šuma, kao i peskovitih i šljunkovitih plaža. Najbolja letovališta na ostrvu su Limini,  termalna banja Edipsos i Pefki. Odgovara svima onima koji planiraju letovanje sa decom u Grčkoj.Pefki ima dugačku 4 kilometara peščano-šljunkovitu plažu.Plaža je velika i na njoj skoro nikada nije gužva. Možete uz cenu kupljenog piće da iznajmite suncobran ili ležaljku.Pefki je mesto poznato po moru smaragdne boje i divnim zalascima sunca.

Pixabay
 

Od Pefkija se vrlo lako stiže do rajske plaže Elinika. Elinika je peščana plaža smeštena u maloj uvali i poseduje prirodnu hladovinu koju pravi mirisna borova šuma. More je mirno, toplo i ulazak u vodu je plitak. Zaštitnik Elinike je Sveti Nikola tako da je među Srbima ova plaža poznata i pod imenom Sveti Nikola.Ukoliko se odlučite za Pefki, možete napraviti izlet sa svojom decom do Atine ili Skijatosa. Dok razmišljate i vagate gde letovati sa decom u Grčkoj, nikako ne zanemarite novo letovalište koje je zadržalo tradicionalni grčki duh – Pefki.

Pixabay
 

Krf

Ostrvo Krf je sa svojim istoimenim glavnim gradom jedno od najčarobnijih mesta u Grčkoj. Poznato po divnim pejsažima i plažama. Među glavnim asocijacijama  kada se pomenu najlepše plaže u Grčkoj za decu je upravo Krf. Mesta na istočnoj obali Krfa se preporučuju za porodične ljude jer je tu more toplije i nema vetrova koji podižu talase – Barbati, Moraitika, Ipsos, Kasiopi, Gouvia.

Pixabay
 

Agios Georgios je takođe malo i mirno letovalište sa dugačkom peščanom plažom i plitkim ulaskom u vodu. Plaža Agios Georgios je okružena maslinjacima. Hoteli u gradu Krf sa četiri ili pet zvezdica imaju dnevne aktivnosti posvećene deci, kao i igrališta u dvorištu. Takođe postoje i privatni apartmani na obali koji imaju sadržaj prilagođen deci. U gradu se tokom leta na otvorenom organizuju projekcije crtanih filmova. U srcu ostrva Krf je smešten veliki vodeni park.

Pixabay
 

Tasos

Ako se pitate koje je najbolje mesto u Grčkoj za decu, onda Vam treba odgovor gde letovati na Tasosu. Među srpskim turistima poznat kao porodično ostrvo. Sledeći su razlozi zbog kojih je Tasos savršeno ostrvo za letovanje sa decom u Grčkoj – bujna vegetacija i miris borovine, duge peščane plaže sa plitkim ulaskom u vodu, mala i mirna mesta koja nisu poznata po buci i burnom noćnom životu.

Roditeljima sa decom se preporučuju sledeća mesta – Skala Potamija, Potos, Limenas, Skala Rahoni, Skala Marijes, Skala Skotiros.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike