5 pešačkih ruta Rima

27.05.2022

18:20

0

Autor: 24sedam

Italijanski čudesni putevi iz Rima, vode i moderne dnevne hodočasnike kroz provincije Umbrija, Lacia, Toskane i Marke.

5 pešačkih ruta Rima
Rim - Copyright Profimedia

Rim je magnet za posetioce, ali ponekad se bore da izbegnu njegovu privlačnost. To bi se moglo promeniti pokretanjem nove kolekcije hodočasničkih ruta koje počinju ili završavaju u italijanskoj prestonici.

Fontana di Trevi, Rim/Profimedia
 

Oni se smatraju manjim rivalima popularnoj hodočasničkoj ruti u severnoj Španiji Camino de Santiago, ali sa manjim naglaskom sa napornim aktivnostima. Ove staze prikazuju neke od najboljih pejzaža, hrane i kulture u centralnoj Italiji.

Pixabay
 

Nisu ni namenjeni samo hodočasnicima. Prilagođeni itinereri kreirani od strane konzorcijuma ugostiteljske industrije služe ljudima sa različitim interesovanjima i nivoima fitnesa. Hodočasnici mogu da traže strogo religiozno ili duhovno iskustvo zajedno sa planinarima, biciklistima, porodicama, pa čak i putnicima na konjima.

Pixabay
 

Srednjevekovna čuda

Alternativno, mogu uzeti mapu i vodič i putovati samostalno svojim tempom. Najznačajnije na pet ruta uključuju veličanstvene srednjovekovne gradove kao što su Sijena, Asiz, Gubio, Itri i Ananji. Tu su i spektakularni pejzaži Apeninskih planina, vulkanskih jezera kao što su jezero Albano i jezero Bolsena, i Papska palata Kastel Gandolfo.

Smeštaj se kreće od luksuznog do niskog budžeta. Za svakoga ima ponešto. Ne morate biti posvećeni planinar ili čak religiozan da biste ih cenili.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike