5 pešačkih ruta Rima

27.05.2022

20:20

0

Autor: 24sedam

Italijanski čudesni putevi iz Rima, vode i moderne dnevne hodočasnike kroz provincije Umbrija, Lacia, Toskane i Marke.

5 pešačkih ruta Rima
Profimedia

Rim je magnet za posetioce, ali ponekad se bore da izbegnu njegovu privlačnost. To bi se moglo promeniti pokretanjem nove kolekcije hodočasničkih ruta koje počinju ili završavaju u italijanskoj prestonici.

Fontana di Trevi, Rim/Profimedia
 

Oni se smatraju manjim rivalima popularnoj hodočasničkoj ruti u severnoj Španiji Camino de Santiago, ali sa manjim naglaskom sa napornim aktivnostima. Ove staze prikazuju neke od najboljih pejzaža, hrane i kulture u centralnoj Italiji.

Pixabay
 

Nisu ni namenjeni samo hodočasnicima. Prilagođeni itinereri kreirani od strane konzorcijuma ugostiteljske industrije služe ljudima sa različitim interesovanjima i nivoima fitnesa. Hodočasnici mogu da traže strogo religiozno ili duhovno iskustvo zajedno sa planinarima, biciklistima, porodicama, pa čak i putnicima na konjima.

Pixabay
 

Srednjevekovna čuda

Alternativno, mogu uzeti mapu i vodič i putovati samostalno svojim tempom. Najznačajnije na pet ruta uključuju veličanstvene srednjovekovne gradove kao što su Sijena, Asiz, Gubio, Itri i Ananji. Tu su i spektakularni pejzaži Apeninskih planina, vulkanskih jezera kao što su jezero Albano i jezero Bolsena, i Papska palata Kastel Gandolfo.

Smeštaj se kreće od luksuznog do niskog budžeta. Za svakoga ima ponešto. Ne morate biti posvećeni planinar ili čak religiozan da biste ih cenili.

BONUS VIDEO:

24sedam

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi