Srbija za 1. maj: Najbolje destinacije za odmor i uživanje

29.04.2022

15:30

0

Autor: 24sedam

Ove godine velika potražnja smeštaja na Zlatiboru

Srbija za 1. maj: Najbolje destinacije za odmor i uživanje
fruska gora srebrno jezero soko banja - Copyright Profimedia/Printscreen/Youtube/ sa nama na putu

Za prvomajske praznike i ove godine najveće interesovanje vlada za banje i planine, pokazuju podaci portala e-booking Srbija. U Sokobanji, na Paliću, Vrnjačkoj Banji i na Zlatiboru traži se mesto više, a cene smeštaja su iste kao i prošle godine.

Za najam dvokrevetnog studija, po danu je potrebno izdvojiti od 20 do 30 evra. Kada su u pitanju apartmani, njihova iznajmljivanje  kreće  se od 25 do 55 evra dnevno, a cena zavisi od veličine smeštajne jedinice, njene  opremljenosti i lokacije. 

Printscreen Youtube
 

Vojkan Nikodijević iz e-Booking Srbija za 24sedam kaže da su mnogi građani upravo za prvomajske praznike iskoristili vaučere za odmor, koji se mogu koristiti samo za boravak u privatnim vilama. Kada je u pitanju hotelski smeštaj, cene su nešto više i kreću se od 30 do 80 evra po osobi, a ovo su najtraženije destinacije.

RINA
 

Zlatibor

Zlatibor je zaista jedna od najpopularnijih planina Srbije, koja se neprestano gradi i razvija svoj turizam, privlačeći sve veći broj domaćih i stranih turista. Upravo zbog toga, Zlatibor je prepun raznih turističkih atrakcija, koje će odgovaratisvim generacijama i uzrastima. 

Gold gondola jedna je od najnovijih i najpopularnijih atrakcija. Ski-centar Tornik je najveće skijalište Zlatibora i udaljeno je devet kilometara od samog centra planine. Tornik je ujedno i najviši vrh planine (1.490 metara). Gostiljski vodopad je prelepo mesto za sve turiste i jedna je od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora.

RINA
 

Stopića pećina - Ova popularna turistička lokacija nalazi se na severoistočnoj strani Zlatibora i udaljena je od centra 19 km. Pećina ima pet celina: Svetla dvorana, Tamna dvorana, Velika sala sa kadama, Kanal sa kadama i Rečni kanal. Dosta se radilo na uređenju ove pećine, tako da su napravljene staze sa platformama ispred vodopada i iznad kada. Ulaznice su uvek dostupne na samom ulazu u pećinu.

Profimedia
 

Sokobanja

Dođeš star, odeš mlad – stihovi su koji najbolje opisuju Sokobanju, a napisao ih Branislav Nušić, koji je bio čest gost u Sokobanji još davne 1802. godine. Ako želite da podmladite svoje telo i okrepite duh uz blagotvorno dejstvo termomineralnih voda i vazduha koji je prepun kiseonika i negativnih jona, ova čuvena destinacija se mora naći na vrhu vaše liste za odmor za Prvi maj.

Sokobanja je veoma sadržajno turističko odredište i pruža brojne mogućnosti za odmor, tako da podjednako privlači i porodične ljude i pojedince koji tragaju za avanturom i uzbuđenjem.

Printscreen/Youtube/ sa nama na putu
 

Srebrno jezero

Predstavlja jednu od turistički najpopularnijih destinacija u Srbiji. Ubrzan razvoj turističke ponude uticao je na to da ovaj prostor razvije mnogobrojne sadržaje i atrakcije koji uspevaju da odgovore na zahteve turista različitih želja i mogućnosti. Srebrno jezero nudi uređene plaže i brižljivo održavanu vodenu površinu za kupanje, brojne kafiće u njihovoj blizini, sadržaje za decu i odlične smeštajne jedinice.

Profimedia
 

Palić

Najveće jezero u Srbiji nastalo prirodnim putem udaljeno je od Subotice svega osam kilometara. Deo je Parka prirode Palić. Sa svojim uređenim plažama, toplom i slanom vodom, brojnim aktivnostima i unikatnom prirodom predstavlja jednu od najrazvijenijih turističkih lokacija u Srbiji.

Profimedia
 

Okolinu jezera zauzima veliki broj kvalitetnih ugostiteljskih objekata u kojima se možete odmoriti i uživati u vojvođanskim specijalitetima, a pruža vam se i prilika da izlet iz Subotice pretvorite u višednevni boravak.

Printscreen/Instagram/milosvucevic_gradonacelnik
 

Fruška gora

Ukoliko tragate za opuštajućim odmorom izvan buke grada, ova planina je savršena destinacija za vas. Fruška gora obuhvata dvadesetak lepo uređenih izletišta savršenih za kampovanje ili relaksirajući vikend s porodicom. Neka od najpoznatijih izletišta koja možete posetiti su: Brankovac, Lipovaća, Kraljev izvor, Andrevlje, Popov čot, Mošin grob, Ciganski logor, Astali, Bobelikova livada, Iriski venac i Popovica. 

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike