Pogledajte šta se desi kada meštani malog sela uzmu stvar i četkice u svoje ruke

20.04.2022

14:00

0

Autor: A.G.

Kako je malo indonežansko mesto preko noći postalo svetska senzacija?

Pogledajte šta se desi kada meštani malog sela uzmu stvar i četkice u svoje ruke
profimedia-0332449060 - Copyright Profimedia

Kampung Pelangi, donedavno anonimno indonežansko selo sa oronulim kućama i tužnim tonovima, nakon vrlo originalnog rešenja rekonstrukcije pretvorilo se u izuzetnu eksploziju boja i brzo postalo jedna od glavnih turističkih atrakcija u ovoj oblasti.

Njegova 232 doma pretvorena su u savršena umetnička dela, zahvaljujući inicijativi osoblja srednje škole, zajedno sa stanovnicima tog područja, koji su zajedno uspeli da potpuno promene lice sela kroz vladino finansiranje od 20.000 dolara.

Profimedia
 

Svaka kuća, uključujući krovove, uličice i mostove, obojena je jarkim bojama i izvanrednim muralima koji su za kratko vreme vratili život u ovo mesto.

Hendrar Prihadi, gradonačelnik Semeranga, i sam je učestvovao u akciji preuređenja sela, pa tako danas Indonežani imaju najživopisnije selo, ako ne i na celom svetu.

Ceo projekat je trajao skoro dva meseca i nakon toga je selo postalo pravi hit na društvenim mrežama. Broj turista se iz dana u dan povećava čineći ovo mesto globalnom senzacijom.

Profimedia
 

Najčešća tema u oslikavanju su dugine boje. Svi saobraćajni znakovi su takođe ofarbani jakim bojama.

Iz Odeljenja za umetnost i kulturu iz obližnjeg Semaranga kažu da je selo za kratko vreme postalo veoma značajno: Jedini uslov je bio da svaka kuća ima minimalno tri boje. Neke imaju i više.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike