Ovde Srbi obožavaju da letuju, osećaju se kao kod kuće

10.04.2022

16:30

0

Smešteno na četiri kilometra od mesta Katerini, na Egejskom moru u podnožju planine Olimp

Ovde Srbi obožavaju da letuju, osećaju se kao kod kuće
kina - Copyright Youtube/CCTV Video News Agency

Ovo letovalište je čest izbor srpskih turista kako zbog blizine, jer se nalazi na oko 670km od Beograda, tako i zbog niskih cena smeštaja, ali i hrane i usluga. Za sve one koji zahtevaju dobar provod po popularnim klubovima u kojima mogu čuti grčku, srpsku i stranu muziku, kao i jeftin odmor, Paralija je pravo mesto!

Peščana plaža Paralije prostire se u dužini od tri kilometra, od susednig letovalista Olimpik Bič.Sitan pesak i topla voda u sezoni, čine odličan sklad koji doprinosi užitku posetilaca. U pitanju je pravi turistički raj koji će pružiti svakome ono  što želi.Evo za koga je letovanje u Paraliji najbolji izbor.Topla voda daje odličan uzitak i isključuje veliku razliku u temperaturi prilikom ulaska.

Profimedia
 

Plićak je dovoljno velik za decu, neplivače i ostale neljubitelje dubine. Možete dosta odmaći, a da ne budete u opasnosti da ne dodirujete tlo. Za one nešto smelije, ljubitelje dublje i hladnije vode, neophodno je ići nešto dalje, gde se i gustina ljudi smanjuje.Temperatura vazduha u sezoni nije previsoka zbog ravničarskog reljefa i Olimpa koji zaklanja letovalište, pa tako čini odličan balans.Noći su nešto svežije, ali taman toliko da rashlade ovaj Grčki gradić.

Profimedia
 

U centralnom delu, na samoj obali Egejskog mora, nalazi se pravoslavni hram svete mučenice Fotine.U hramu se vrše službe i Liturgije na srpskom jeziku. Tako da je ovo definitivno mesto u Grčkoj za pobožne i religiozne.Zanimljivost sa kojom ćete se susresti ukoliko posetite ovu crkvu jeste to da u donjem, zasebnom delu predviđenom za paljenje sveća, nećete naići na prodavca istih. Naspram ulaza stoje poređane sveće ispod kojih se nalazi otvor za novac i ispisana cena jedne sveće.

Pixabay
 

Takođe, razlika u odnosu na srpske crkve je u tome što postoje lepo izrezbarene drvene stolice za sedenje u samoj crkvi, pa stoga vernici ne moraju stajati tokom službi.Ispred crkve se nalazi veliki broj širokih stepenica od belog mermera, pa je tako ovo često mesto okupljanja i poznato ,,čekalište“ u Paraliji.

Pixabay
 

Uživaće i stari i mladi

Iako se Paralija mahom spominje kao mesto za provod mladih, ni starije generacije nisu isključene.Ovo mesto je odlično za sve one koji su željni prelepog sitnog peska, plaža i živosti grčkog priobalnog grada.U sezoni, deca se mogu zabaviti u luna parku sa velikim brojem atraktivnih igara, vožnji i drugih aktivnosti.

Ulice su i danju i noću preplavljene šarenilom robe bilo kog karaktera, balona i raznorazne hrane.I pored činjenice da Paralija živi i danju i noću, u nešto udaljenijim delovima od samog centra ima zaista mirnih mesta za opuštanje.Veliki broj parkova i zabačeniji delovi plaže odlični su za odmor od svakodnevne gužve i galame.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike