Zašto su Maldivi toliko čarobni?!

03.03.2022

10:07

1

Duge plaže posute belim peskom i spektakularan podvodni svet, čine Maldive idealnim mestom za vaše putovanje iz snova!

Zašto su Maldivi toliko čarobni?!
beach-g9f74602d0_1920 - Copyright Pixabay

 Maldivi su odavno postali sinonim za luksuz, hedonizam i onu poznatu frazu ‘’raj na zemlji’’. Ova ostrvska država Indijskog okeana je smeštena u Južnoj Aziji, na oko 700km udaljenosti od obale Šri Lanke.

Pixabay
 

Sastoji se od skoro 1200 malih koralnih ostrva koja su grupisana u 26 maldivskih atola. Svako od ovih ostrva predstavlja pravi egzotični raj, jedinstvene lepote netaknute prirode i bujne tropske vegetacije. Mnoga od njih su pusta i nenaseljena, a na najlepšim su izgrađeni impozantni turistički objekti.

Maldivi broje malo manje od 400.000 stanovnika. Islamske su veroispovesti, a zvaničan jezik ove države je divehi. Meštani su veoma ljubazni i pristupačni i većina njih vrlo dobro zna engleski. Veliki su poštovaoci svoje religije i većina  živi mirnim životom baveći se turizmom i ribolovom.

Pixabay
 

Glavni grad Maldiva je Male, koji je smešten na istoimenom ostrvu.pripada takozvanom atolu Kaafu i zahvata celu površinu istoimenog ostrva na kojem je smeštena. Samo ostrvo i grad nisu posebno veliki, ali su jedni od najgušće naseljenih na svetu, jer ovde živi trećina ukupnog stanovništa Maldiva.

Kao i svaki glavni grad, Male predstavlja centar trgovinskih aktivnosti i u njemu je smeštena trgovačka pomorska luka.Za putovanje na ovu daleku destinacija vam nije potrebna viza. Zvanična valuta zemlje je maldivska rufija, ali u svim hotelima i restoranima se može placati dolarima.

Pixabay
 

Maldivima odlikuje tropska klima,a konstantna temperatura je oko 30 stepeni tokom cele godine. Najbolje vreme za posetu ove prelepe zemlje je u periodu takozvanog suvog monsuna, od novembra pa sve do aprila. I tokom ovih meseci može, kao i svuda da ponekad padne kiša, ali je kratkotrajna i priznaćete uz ovaj ambijent i tropsku idilu, može biti romantična.

Pixabay
 

Pre sletanja bićete u prilici da vidite veličanstven pogled na ovu državu, koja iz aviona liči na slagalicu bezbroj plavih laguna i peščanih predela neverovatne lepote.

Pixabay
 

Ukoliko ste ljubitelji aktivnog odmora, ovo nije idealna destinacija za vas. Međutim, ako vam se već ukaže prilika da otputujete na Maldive, nemojte se dvoumiti ni minut. Tih desetak dana u raju na zemlji, vaše glavne obaveze će biti da se opustite, leškarite na toplom pesku, uživate u kupanju, suncu i  jedinstvenim egzotičnim ukusima.

Ono što je najzanimljivije mnogim posetiocima je definitivno ronjenje zbog neverovatnog podvodnog sveta. Na ovoj ostrvskoj državi plivanje sa delfinima odavno prevaziđeno, a ono što predstavlja jedinstveno i nezaboravno iskustvo za sve koji nisu plašljivi je ronjenje i plivanje sa kit-ajkulama.

 

BNUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike