Ovo je zemlja s najsrećnijim ljudima na svetu: Ne jedu meso, a cigarete su strogo zabranjene

05.02.2022

10:02

0

Konzumiranje alkohola je u ovoj zemlji zabranjeno utorkom

Ovo je zemlja s najsrećnijim ljudima na svetu: Ne jedu meso, a cigarete su strogo zabranjene
tigers-nest-gb27283d9c_1920 - Copyright Pixabay

Butan je po svim parametrima zemlja u kojoj treba živeti, to je mesto najsrećnijih i verovatno najzdravijih ljudi na svetu.

Pixabay
 

O Butanu ne treba mnogo  govoriti, dovoljno je navesti da je u odnosu na svoju teritoriju najzelenija država sveta i zemlja s najmanjim stepenom zagađenja vazduha. Ovde se drveće sadi svakodnevno, šume i zelena prostranstva se čuvaju, i to je tradicija koja se prenosi s generacije na generaciju.

Pixabay
 

U ovoj zemlji se poštuje život, i sve im je sveto i važno. Nema ubijanja životinja, stanovništvo je pretežno vegetarijanskog i veganskog opredeljenja, a ako i postoji neko ko se hrani mesom, ono se uvozi iz Indije. Životinje se, inače, ne čuvaju zbog ishrane.

Pixabay
 

Butan zauzima površinu nešto veću od Vojvodine i u njemu živi oko 800.000 stanovnika koje većinom čine budisti, što objašnjava pozitivan stav o životu. Jedna od zanimljivosti je svakako činjenica da se tamo alkohol ne pije utorkom. Ostalim danima, kad možete popiti omiljeno piće, nećete smeti da zapalite cigaretu, jer se pušenje smatra grehom. Od 2010. godine zabranjena je proizvodnja i prodaja duvanskih proizvoda.

Pixabay
 

U zemlji nema semafora, rođendan se ne slavi, a prezime jedino ima pravo da “poseduje” kralj koji živi u glavnom gradu Timbuu. Posebno treba izdvojiti da je Butan uveo koncept bruto nacionalne sreće, jer Butanci smatraju da su najsrećniji narod na planeti. U Butanu je život jednostavan i dragocen, i to je njihovo osnovno pravilo prema kom žive.

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: tumagazin

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike