Veštice su jedan od razloga zbog kojih turisti odlaze u Jemen

27.01.2022

19:40

0

Autor: 24sedam

Žene koje žive u lokalnoj provinciji Hadramaut svakodnevno se oblače u stilu gatara iz bajke, ali u stvari nemaju nikakve veze sa magijom

Veštice su jedan od razloga zbog kojih turisti odlaze u Jemen
profimedia-0133738700 - Copyright Profimedia

Slika zle veštice na metli, koja plaši ljude svojim dubokim poznavanjem magije, u velikoj meri je nametnuta bajkama. Sresti pravu vešticu u naše vreme je prava retkost. Ali u jednoj od provincija južnog Jemena, turisti mogu da uživaju u imidžu veštice do mile volje.

Žene koje žive u lokalnoj provinciji Hadramaut svakodnevno se oblače u stilu gatara iz bajke, ali u stvari nemaju nikakve veze sa magijom.

Profimedia
 

Visoki slamnati šeširi nisu samo ukras za glavu, oni spasavaju od vrućine. Tako neobična prirodna ventilacija za glavu pomaže ženama da obavljaju teške poslove na otvorenom.

Lica žena ovog kraja uvek su prekrivena nikabom, a bez obzira na vremenske prilike, žene Hadramauta se oblače isključivo u crnu odeću. Tkanine za šivenje odeće biraju se uglavnom od sintetičkih materijala jer su mnogo jeftiniji od prirodnih. Tradicionalne haljine su uglavnom bez rukava.

Na nogama im se mogu videti obične patike ili gumene papuče. Različiti oblici šešira i izbor materijala zavise od majstora, pa neki imaju pravougaoni oblik, dok su drugi zašiljeni.

Profimedia
 

Neobičan izgled žena ovog kraja turisti često pokušavaju da fotografišu ili snime, ali to nije jednostavno, jer je slikanje za njih greh. Tako, nije isključeno da će devojke gađati kamenjem kameru ako je ugledaju u rukama posetioca.

Najpametnije od njih smislile su dobar trik - da samo skinu kape. Bez nje, slika veštice postaje nepotpuna, a interesovanje za nju u trenu nestaje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike