Duboko u šumi pronađena kuća u obliku velike čizme (FOTO)

25.01.2022

11:00

0

Autor: 24sedam

Kuća je decenijama napuštena i prekirivena lišćem, mahovinom i vinovom lozom, ipak, kameni oblik čizme je ostao sačuvan

Duboko u šumi pronađena kuća u obliku velike čizme (FOTO)
Profimedia

Stara žena iz dečje pesme koja je živela u velikoj cipeli, pokazala se stvarnom, jer je u šumi u Velikoj Britaniji pronađena kućica u obliku čizme.

Istraživači napuštenih urbanih delova Engleske otkrili su kuću u obliku čizme prekrivenu mahovinom skrivenu duboku u jednoj šumi. Oni tvrde da je 1950 - tih godina u njoj živela žena i da sve podseća na poznatu dečju pesmu o starici koja živi u cipeli.

 

Kuća je decenijama napuštena i prekirivena lišćem, mahovinom i vinovom lozom. Ipak, kameni oblik čizme je ostao sačuvan. Proviriujući kroz prozor, istraživači su mogli da vide da su se neke strukture unutar kuće urušilile što je čini nesigurnom mestom igru i  život. Ipak, 50 – tih godina tu se živelo.

U objavi na društvenoj mreži Facebook istaživači su objasnili da su kuću pronašli na dnu strme litice. Bilo im je naporno da se spuste do nje. Na osnovu onoga što su pronašli, zaključili su da je tu živella žena. Deca su se igrala u ovoj kući u obliku čizme 70 -tih i 80 – tih godina.

Međutim, ima i tvrdnji da je ova kuća zapravo bila deo tematskog parka i da nije služila kao dom.

Priča o ženi koja živi u ovakvoj kući, podsetila je obožavaoce na dečju pesmu o ženi koja je živela u cipeli i izazvala brojne komentare:

 - "Ovde potiče priča iz detinjstva o starici koja živi u cipeli".

Drugi je napisao:

 - "To je apsolutno neverovatno. Ipak bi bilo teško živeti u tome".

 

Pesma o starici koja je živela u cipeli nastala je 1794.godine.

Bonus video:

24sedam

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi