Izvor najlekovitije vode za piće nalazi se na samo 100 kilometara od Beograda

15.01.2022

13:45

0

Čudesni izvor na Divčibarama pomaže lečenju celog tela

Izvor najlekovitije vode za piće nalazi se na samo 100 kilometara od Beograda
profimedia-0346820006 - Copyright Profimedia

Na jednoj od bušotina na Divčibarama pronađena je voda visokog kvaliteta kakva, po rečima stručnjaka, ne postoji nigde drugo u Srbiji.

Voda je toliko kvalitetna da odmah može da se flašira, a prava blagodet je to što je voda puna magnezijuma, koji utiče na rad srca, krvne sudove, razbijanje kamena u bubregu i na opšte stanje organizma.

Beogradski Rudarsko-geološki fakultet je na zahtev Gradske direkcije iz Valjeva uradio istraživanje na Divčibarama, tokom koga su otkrivene dve bušotine, koje mogu da zadovolje trenutne potrebe vode na tom vodećem turističkom centru valjevskog kraja.

Profimedia
 

Ljudi iz valjevskog kraja ističu da na tržištu nema prirodnih voda koje sadrže ovoliku količinu magnezijuma, kao što je slučaj na Divčibarama. Ph vrednost te vode je slabobazna, što pravi efekat rasterećenosti u želucu. Trenutno voda na tom izvorištu teče non-stop, nije u sistemu vodovoda i nije hlorisana, tako da svi koji borave na ovoj planini bi trebalo da je probaju.

Profimedia
 

Stručnjaci ovaj fenomen objašnjavaju činjenicom da su stene od kojih je formiran planinski masiv na Divčibarama pune magnezijumskih minerala, pa otuda tako kvalitetna voda u tom kraju.

Vode koje se u njima formiraju su, praktično, u grupi najlekovitijih i najboljih za piće.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: va014.info

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike