Muzej sreće u Danskoj: „Obogatili smo se kao društvo, ali nismo uspeli da postanemo srećniji“

29.04.2021

14:30

0

Autor: Slavica Kalaba

Mesto gde stanuje sreća i gde se bude sećanja na nju

Pixabay

Sreća je nešto što nam je potrebno svakog dana i stalno smo u potrazi za njom. Tražimo je na raznim i čudnim mestima, a jedan deo sreće nalazi se i u muzejima.

Jedan od njih se nalazi u Kopenhagenu, u Danskoj, zemlji koja uvek zauzima visoka mesta u istraživanju sreće njenih građana.

Pixabay

U muzeju postoji osam soba posvećenih različitim teorijama o prirodi sreće. U jednom delu, od gostiju se traži da biraju između „mašine za iskustvo“ koja korisnicima pruža beskonačno zadovoljstvo i stvarnog sveta koji uključuje bol i patnju.

Ostali eksponati uključuju prostoriju mapa koje identifikuju najsrećnije zemlje na svetu, laboratoriju sreće, pregled istorije sreće i istraživanje zašto se Danska i druge nordijske zemlje neprestano svrstavaju među najsrećnije na svetu.

Muzej,  krasi još jedan zanimljiv, ličan detalj, a to je činjenica da on prikazuje mnoge predmete koje su poklonili ljudi jer ih podsećaju na sretne trenutke u njihovim životima.

Pixabay

-Čini se da svi tražimo sreću – ali je možda tražimo na pogrešnim mestima. Obogatili smo se kao društvo, ali nismo uspeli da postanemo srećniji, kaže se u saopštenju Muzeja sreće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte i ovo:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti