Kuća dobre energije: Stavi pravu stvar na pravo mesto

01.04.2021

16:00

0

Autor: A.Gligorijević

Šta blokira protok energije u kući, a šta je potrebno uraditi da bi stvari vratili na pravo mesto?

Pixabay

Da li dobra energija teče vašom kućom, priziva li sreću i uspeh? Ako pravite neke od ovih grešaka, odgovor je ne.

Feng šui – praksa raspoređivanja elemenata u prostoru kako bi se promovisao maksimalan mogući protok pozitivne energije, inače poznat kao či. Filozofija koja sugeriše da možete podstaći vitalnost i sreću stvaranjem harmoničnog okruženja, u kome či može lako da teče.

Šta je to što blokira protok dobre energije u kući i šta je potrebno uraditi da bi stvari vratili na pravo mesto?

Neka ulaz u dom bude čist

Pixabay

Cipele, kaputi, torbe, sve one stvari koje imaju tendenciju da se skladište blizu ulaznih vrata. Ali, tu im nije mesto. Neophodno je da to očistite ako želite dobru energiju u svojoj kući. „Ulaz su usta u dom“. Kada je blokiran, sprečava ili ograničava mogućnost protoka energije.

O hodnicima razmišljate kao o žilama kuće. Vizuelizujte ih kako pomažu u cirkulaciji energije kroz vaš dom i uklonite sve što ometa prirodni protok. Za početak pomerite predmete sa poda i zakačite ih na čiviluk.

Crvena nije boja za ulazna vrata u dom

Pixabay

Ispostavilo se da farbanje ulaznih vrata u crveno nije preduslov za feng šui. Iako na prvi pogled može učiniti vaš dom prijatnim, to nije nešto što bi trebalo da činite. Propisana feng šui pravila treba prilagoditi određenom prostoru, pa prvo morate da saznate više o tome u koji su smer okrenuta vaša vrata i sa čime su ona u skladu. Koju god boju da odaberete, održavanje vrata čistim je važno, jer će dobro održavan dom pomoći da dobra energija procveta.

Rešite se nereda

Svi stručnjaci koji se bave izučavanjem feng šui filozofije života slažu se da nered podstiče lošu energiju. Kuća bez gužve, ona u kojoj mesta ima samo za predmete koje zaista volite ili redovno koristite, omogućava pozitivnoj energiji da slobodno teče.

Dovedite u red stanje u frižideru

Profimedia

Kako kažu, vi ste ono što jedete. Ali tu je i više od toga, stanje vaše frižidera može vam pomoći ili otežati u protoku energije. Frižider napunjen gotovo praznim konzervama, teglama i flasama nije najbolje rešenje za dom. Eliminišite staru hranu i obrišite police frižidera pre nego što u njega ubacite namirnice.

Revitalizacija kuhinje

Kuhinja se smatra izvorom bogatstva i zdravlja. To je jedno područje o kome morate posebno voditi računa posebno jer je vaše zdravlje vaše bogatstvo. Da bi revitalizovali kuhinjski prostor, pre svega očistite ostavu od stare hrane, začina i svega čemu je prošao rok.

Rešite se televizora iz spavaće sobe

Pixabay

Važno je. Zašto? Jer odvlači pažnju od dve glavne svrhe prostora, regeneracije zdravlja i zdravih bračnih odnosa. I iako je ponekad naviku gledanja televizije iz kreveta teško iskoreniti, nađite među rešenje. Stavite televizor u orman tako da bude skriven kada se ne koristi.

Zamenite uvele biljke novim

Zdrave biljke odišu vitalnošću i poboljšavaju dobar či u vašem prostoru. Uvele biljke umanjuju energiju vašeg doma i depresivne su.

Premestite svoj sto

Pixabay

Dok sedite za svojim stolom, želite da vidite vrata i ko ulazi u sobu. Premeštanje radnog stola u položaj sa lakim pogledom na vrata može imati pozitivan uticaj na vaše poslovne poduhvate, prenosi rd.com.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Pročitajte još:

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Povezane vesti