Danas je 12. 12. - Sve što započnete, doživeće veliki uspeh

12.12.2021

15:00

0

12 apostola, 12 znakova Zodijaka, 12 meseci u godini - šta krije magični broj 12?

Danas je 12. 12. - Sve što započnete, doživeće veliki uspeh
profimedia-0567080237 - Copyright Profimedia

Danas je 12.12., u numerologiji velika stvar, posebno kada je broj 12 u pitanju, jer je on posebno moćan i značajan. Astrolog Narayana Montúfar kaže da postoji mnogo razloga zašto numerolozi pridaju dodatni značaj broju 12.

Od antike, broj 12 je imao veliku važnost u različitim kulturama iz mnogih razloga koji sežu od numeroloških, matematičkih do duhovnih. 

Naša kalendarska godina podeljena je na 12 meseci, sati su podeljeni na 12 sati, a postoji i 12 horoskopskih znakova u zapadnom i kineskom Zodijaku.

Profimedia
 

Rastavljanje ovog broja otkriva zašto se smatra značajnim. Dvanaest se sastoji od jedan i dva. U numerologiji, broj jedan je u tesnoj vezi sa nezavisnošću individualnošću i novim počecima. Broj dva se odnosi na osetljivost i strpljenje. Zbir ova dva broja je tri, a to je broj koji naglašava osećaje i veze. Takođe, numerologija punog datuma, 12.12., je šest (1+2+1+2=6), a astrolog Lisa Stardust kaže da je to povezano s idealizmom i idejom da svojim teškim radom i zalaganjem možemo učiniti velika dela.

- Svaki put kada vidimo da se ovaj broj pojavljuje, to znači da se nešto bliži kraju i da se približavamo novom početku -  kaže Montúfar.

Njegovo značenje može biti povezano s završavanjem nečega u vašem životu, tako da se možete pripremiti za prelaz na drugu fazu rasta i razvoja -  objašnjava astrolog Leslie Hale, piše Reinery29.

Profimedia
 

Da je ovo poseban broj „znaju“ i igre na sreću. Naime, rulet posebno voli broj 36 (3X12), a i na kockicama, koje se najčešće bacaju u paru, imate i po dve šestice.

Danas je važno započeti nešto novo, nešto što ste dugo želeli da uradite. Sve što danas započne, ima izgleda da doživi veliki uspeh.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike