Strogo čuvana tajna Bele kuće: Sedam godina je astrolog sve određivao, od plata zaposlenih do konferencija za novinare

17.11.2021

12:00

0

Nensi Regan je uvela astrologa u predsednički dom kako bi zaštitila svog supruga

Strogo čuvana tajna Bele kuće: Sedam godina je astrolog sve određivao, od plata zaposlenih do konferencija za novinare
Bela kuća - Copyright Pixabay

Supruga američkog predsednika Ronalda Regana bila je poznata kao njegova velika zaštitnica i njegov najbliži savetnik. Nekoliko dana nakon 30. marta 1981. godine, kada je metak pogodio američkog predsednika Ronalda Regana, njegova supruga Nensi je dobila poziv od svog dugogodišnjeg prijatelja, televizijskog voditelja Merva Grifina.

On joj je rekao da je astrološkinja iz San Franciska Džoan Kvigli, gledajući u natalne karte, označila 30. mart kao veoma opasan datum po njenog supruga. Nensi je bila šokirana i stalno je ponavljala da je to mogla da spreči.

Profimedia
 

Odmah je pozvala Džoan Kvigli i tako je započela saradnja između prve dame i astrološkinje, što je bila najstrože čuvana tajna Reganove Bele kuće. Astrološkinja je sedam godina za sve bila pitana, sve dok to nije obelodanio osvetoljubivi bivši pomoćnik.

Nakon njihovog prvog telefonskog razgovora, Kvigli je pristala da redovno brine o predsednikovoj budućnosti čitajući zvezde, uz određenu cenu. Insistirala je da bude plaćena po satu, uz zalog od 3.000 dolara mesečno, otkriveno je tek mnogo godina kasnije.

Ona je određivala dobre i loše dane za putovanja i javne događaje. Ubrzo se bavila i političkim pitanjima, poput najpovoljnijeg datuma za govor o stanju Unije. Kada je Mihail Gorbačov došao na vlast u Sovjetskom Savezu, Nensi Regan je odmah naložila astrološkinji da napravi njegovu natalnu kartu i uporedi je sa Reganovom.

Printscreen/YouTube
 

Kada je informacija stigla do javnosti, prva dama je bila ismevana, a u „Njujork postu" je osvanuo naslov „Astrolog vodi Belu kuću“. Tada je kružila i šala da se u kabinetu napravi mesto gde će se izvoditi vudu magiju.

Džoan Kvigli unovčila je svoja sećanja prodavši knjigu „Šta kaže Džoan?: Mojih sedam godina kao astrolog Bele kuće Nensi i Ronalda Regana“. Umrla je 2014. godine u San Francisku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike