Astro sport: Ovnovi su za takmičarske, a Bikovi za umetničke sportove

28.01.2021

15:30 >> 14:50

0

U odabiru sporta koji vam najviše odgovara pomoći će vam astrologija

Astro sport: Ovnovi su za takmičarske, a Bikovi za umetničke sportove
Copyright Pixabay

Ovan

Ovaj horoskopski znak je pod direktnim uticajem Marsa koji označava akciju, takmičenje, osvajanje. Zanimljivo je to što je Japan pod najdirektnijim uticajem Ovna pa sportovi koji potiču iz ove zemlje, kao što su džudo i aikido, su odličan izbor. Pošto imaju takmičarski duh, Ovnovima leže i takmičarski sportovi. Uz to, kako je Ovan sklon agresiji, bavljenje sportom će mu tu osobinu znatno ublažiti.

Bik

Kako je Bik pod uticajem Venere, njemu više odgovaraju „umetnički sportovi“: gimnastika, moderan balet ili folklor, mada im leži i rukomet. Kako su po prirodi hedonisti i uživaju u hrani, vrlo je važno da se bave sportom ili nekim vidom rekreacije kako se ne bi usedeli ispred televizora sa punom činijom kokica.

Blizanci

Merkur vlada znakom Blizanaca pa su osobe rođene u ovom znaku brze i okretne, imaju odlične reflekse i motoriku i njima najviše odgovara atletika i tenis. Problem kod ovog znaka je što brzo izgube interesovanje. Oni vole da probaju svaki sport ali i od svakog vrlo brzo odustanu.

Pixabay

Rak

Kako je Rak vodeni znak, njemu će odgovarati vodeni sportovi ako što su vaterpolo ili plivanje. Ali ovo je izuzetno osetljiv znak koji ne trpi previše kritike i u sportu će ostati samo ako bude dobro prihvaćen. U svakom slučaju, Rak se može baviti bilo kojom vrstom rekreacije kako bi obnovio svoju energiju.

Lav

Sunce vlada znakom Lava i osobame rođene u ovom znaku stvorene su za kolektivne sportove kojim mogu da ublaže svoj ego. Oni stalno imaju potrebu da se ističu pa im odgovaraju fudbal i košarka zbog popularnosti. I tu će želeti da budu centarfori ili da daju najviše koševa. Lavovi su uporni ali ako osete da ne mogu biti najbolji, vrlo brzo odustaju.

Devica

Device bi mogle da se bave stonim tenisom jer se taj sport vezuje za dobre reflekse i precizan rad ruku. Kako su Device perfekcionisti ali ne i borbeni, oni će lagano napredovati u sportu, razvijajući briljantnu tehniku. Vrlo im je važna i sredina u kojoj treniraju: ako su drugi mnogo gori od njih – neće biti stimulisani da napreduju; ako su mnogo bolji od njih – Device postaju nesigurne.

Pixabay

Vaga

Kina je pod direktnim uticajem Vage i svi sportovi koji potiču iz ove zemlje su dobri za rođene u ovom znaku. Uživaću će u tai čiju ili jogi a najviše bi im odgovaraju sve vrste plesa. Ako sebe nađe u nekom sportu, postizaće odlične rezultate. U Vagi je potrebno probuditi takmičarski duh i onda će biti odličan sportista.

Škorpija

Škorpijom vlada Pluton i zato će se Škorpije uvek truditi da pobede ili bar ostave zanimljiv trag u sportu kojim se bave. Bitno je da same izaberu sport koji im odgovara i da intuitivno osete šta je za njih najbolje. Ovaj znak voli plivanje, borilačke veštine, planinarenje. Škorpije su vrlo dinamične i nekada kao mala deca pokazuju nervozu a to sportom može dobro da se kanališe i ublaži.

Strelac

Sve vrste streljačkih sportova odgovaraju Strelčevima kao i jahanje koje je pod direktnim uticajem Sunca. Dobri su u golfu, odbojci na pesku, čak i u ekstremnim sportovima, kao što su razni skokovi. Timski su igrači, odlično se uklapaju u sve timove a naročito tamo gde oforme svoj krug prijatelja.

Pixabay

Jarac

Planinarenje ili vežbe za jačanje tela i zglobova odgovaraju Jarčevima. Njih je jako teško nagovoriti da se bave bilo kakvim sportom jer su veoma tvrdoglavi ali kako su najambiciozniji znak, oni će ili biti najbolji ili će odustati.

Vodolija

Ovaj znak je pod uticajem Urana i osobe rođene u znaku Vodolije vole neobične i originalne sportove, kao što su padobranstvo ili jedriličarstvo, ali i košarku. Veoma su skloni sedenju i obožavanju kompjutera pa je za njih veoma važno da se bave bilo kakvim vidom rekreacije.

Ribe

Ovaj znak je najteže motivisati da se duže bavi sportom i zato ih stalno treba motivisati. Skloni su vodenim sportovima a naročito plivanju jer se tako najbolje opuštaju a njihovo telo regeneriše. Oni vole sportove iz dalekih zemalja kao što je brazilski kapuera – ratnički ples i sportove koji uključuju ritam.

Pročitajte i ovo:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike